Vego-Stroganoff med jasminris

Huvudrätt
Antal personer: 6

Ingredienser

6 portioner Kung Markatta jasminris
200 g Kung Markatta sojagrytbitar torkade – alternativt halloumi
2 burkar à 400 g Kung Markatta krossade tomater
1 Kung Markatta umami buljongtärning
1-2 dl grädde
2 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk Kung Markatta olivolja
4 msk Kung Markatta tomatpuré
1 tsk salt & svartpeppar
1 tsk honung
2 krm chiliflakes
3 dl vatten
300 g haricots verts, halvtinade
Flingsalt

DEKORATION

Persiljeblad

Instruktioner

Koka jasminris enligt anvisningarna på paketet.
Sjud sojagrytbitarna med vatten och buljongtärning i en kastrull i ca 20 minuter.
Finhacka lök och vitlök och fräs i 5 minuter i oljad stekpanna med hög kant.
Tillsätt tomatpuré, salt, svartpeppar, honung och chiliflakes och fräs ihop snabbt.
Lägg i krossade tomater, vatten och smulad buljongtärning och låt puttra ihop i 15 minuter.
Häll av och krama ur vattnet ur sojagrytbitarna.
Fräs bitarna i olivolja i en het panna tills de fått lite färg och lägg i tomatgrytan.
Tillsätt grädden och låt puttra på låg värme i 5 minuter, smaka av.
Fräs haricots verts i olja, lägg i en skål och strö över flingsalt.

SERVERING

Servera den mustiga stroganoffen tillsammans med varma haricotsverts, persiljeblad och nykokt jasminris.

Relaterade produkter

Liknande recept