Meny
Melonsallad med italiensk caesardressing

Melonsallad med italiensk caesardressing

En svalkande och fräsch melonsallad med italiensk caesardressing, röd quinoa och saltrostade pumpafrön. Salladen passar perfekt att ha på en buffé och melon är som allra godast nu på försommaren.

Ingredienser

Så här gör du

Börja med att saltrosta pumpafröna.

  1. Värm ugnen till 180°.
  2. Koka upp 2,5 dl vatten tillsammans med 1 msk bordssalt.
  3. När saltet har löst upp sig häll i 2 dl pumpafröna.
  4. Koka i 5 minuter.
  5. Häll därefter av vattnet och strö ut kärnorna på en bakplåt.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Passa dem noga så att de inte bränns vid.
  7. Låt svalna och förvara dem i en glasburk.

 

Melonsallad

  1. Koka quinoan enligt förpackningen och låt svalna.
  2. Mixa ingredienserna till dressingen i en blender eller matberedare.
  3. Smaka av med salt.
  4. Vänd försiktigt ihop melonbitarna, grönsakerna och quinoan.
  5. Häll på dressing och vänd försiktigt ihop igen.
  6. Strö över pumpakärnor och servera omgående.
Kung Markatta Apa
En väldigt fräsch, svalkande sallad som sitter fint efter en lång och varm dag i solen.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se