Meny
Vegansk kladdkaka, gluten-, ägg- och mjölkfri

Vegansk kladdkaka, gluten-, ägg- och mjölkfri

Kladdkaka utan gluten, ägg och mjölk - går det? Javisst! Här har du en alldeles underbar kladdkaka med rik chokladsmak, bakad utan de flesta allergener. Bara att njuta!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra varor: mjölmix, rårörsocker, kakao, bakpulver, vaniljpulver och en nypa salt i en bunke.
  3. Smält margarinet och rör ned grädde och sirap.
  4. Blanda ner i mjölblandningen tillsammans med finhackad choklad.
  5. Mosa bananen med en gaffel och blanda allt väl.
  6. Smörj en springform med kokosolja häll i chokladsmeten.
  7. Strössla över lite extra hackad choklad och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter
  8. Servera ljummen med mjölkfri glass eller sojagrädde, tex Alpro Airy & Creamy.
Kung Markatta Apa
Blir bara segare och godare av att stå i kyl över natten, så går lika fint att servera dagen efter!

Receptet skapat av

Recept skapade och testade av oss på Kung Markatta.