Vi är mycket stolta och glada över vårt samarbete med Leila Lindholms program Leilas supermat. Vi delar synen på att riktigt god mat ska vara ren, ekologisk, näringsrik och en njutning att äta. Så här säger Leila:

”Mitt intresse för odling och ekologiska råvaror har alltid funnits och jag har lärt mig mycket av min mamma som driver ett ekologiskt lantbruk med grönsaksodling. Att äta ren mat lagad på rena råvaror är för mig en självklarhet.”

Tävla om kung markattas nyheter 2016

Älskar du god mat? I vår tävling har du möjlighet att visa din kreativitet utan att ens tända spisen. Låt fantasin flöda!

1. Vad hade du lagat med dessa tre ingredienser?

Slumpa fram en inspirerande kombination av produkter och berätta vad du hade lagat med dem.

  2. Fyll i en beskrivning av din rätt

  Vi är inte ute efter ett recept, beskriv rätten som den hade kunnat se ut i en meny. Beskriv vad du hade lagat med dina tre slumpade produkter. Du får använda flera ingredienser men det måste framgå att dina tre produkter ingår i rätten.
  Exempel: Chili- och honungsmarinerad tofu med rostade pumpafrön och svart kokosris.

  =

  Snacka om goda priser!

  Vinn Kung Markattas nyheter 2016. Med dem i skafferiet kan du bjuda dina vänner på en middag att snacka om!

  Veckovinster!

  4 vinnare varje måndag till och med 31 oktober. Du har chans att vinna de tre produkterna från Kung Markatta som ingår i ditt bidrag.

  - PRISET

  Tävlingens mest kreativa bidrag vinner hela nyhetssortimentet 2016 (värde ca 2500:-)
  Se tävlingsregler och villkor

  Förra veckans vinnare!

  Caroline Markusson

  Festlig och len kikärts- och jordärtskockssoppa med ingefära, citron och mousserande vitt vin. Serveras med några stänk rapsolja med smak av ramslök, en skvätt mousserande vitt vin samt rostade solrosfrön på toppen.

  Ella Estonius

  En rå blåbärscheesecake. Bottnet ska vara mixade valnötter, dadlar, lite kokosflingor samt örtsalt. Fyllningen ska vara på blötlagda cashewnötter, blåbärspulver, kokosgrädde och agavesirap. Dekorerad med färska blåbär

  Lydia Andersson

  Grillad portobellosvamp med vitlöks-och umamibrynt grönkålssallad, krämig risotto på jasminris med rostade valnötter och pumpa, serveras med en sky på mörk lager.

  Theres Oppagård

  Smakrika biffar med linser, bovetekross, västerbottenost och vitlök. Rätten toppas med saltade och rostade pumpakärnor. Till detta serveras en krispig sallad med vinägrett.

  © 2016 Kung Markatta

  Tävlingsvillkor

  Genom att delta i denna tävling godkänner du tävlingsreglerna och villkoren nedan.
  Så här går tävlingen till:

  1. Slumpa fram en inspirerande kombination av Kung Markatta-produkter. Fortsätt slumpa tills du hittar den bästa kombinationen för just dig.
  2. Beskriv en god, inspirerande och innovativ maträtt som du hade velat använda produkterna till. Du får givetvis komplettera med andra råvaror men de tre KM-produkterna måste tydligt ingå i beskrivningen. Beskrivningen ska inte vara ett recept utan något som kunnat stå i t ex en meny. Beskrivningen blir ditt tävlingsbidrag.
  3. Fyll i dina kontaktuppgifter som Kung Markatta kan skicka eventuell vinst till. Obs! Vinster skickas endast till adresser inom Sverige. Du kan delta i tävlingen med flera bidrag och tävla hur många gånger som helst under kampanjperioden. Varje vecka utses fyra (4) vinnare bland de bidrag som inkommit den senaste veckan. Av samtliga veckovinnare under tävlingsperioden utses slutligen en ”stjärnvinnare”. Anställda på Kung Markatta, Blinka Blå och Garbergs Malmö får ej delta i tävlingen.

  Tävlingsperiod och vinster

  Tävlingen pågår under perioden 22 augusti 2016 till och med den 30 oktober 2016. Veckovinnare utses följande datum:

  29 aug, 5 sep, 12 sep, 19 sep, 26 sep, 3 okt, 10 okt, 17 okt, 24 okt, 31 okt.

  Stjärnvinnaren utses 4 november 2016.

  Vinsterna fördelas enligt nedan;

  40 priser: De 3 framslumpade produkter som ingår i vinnarens tävlingsbidrag. Värde mellan ca 50 – 300 kr.

  Stjärnvinsten: Samtliga nyheter som lanserats under 2016 till och med 31 okt för varumärket Kung Markatta. Värde ca 2500 kr.

  I de fall kylvaror ingår i vinsten ersätts dessa med värdekuponger för motsvarande belopp.

  Vinsterna kan inte bytas ut mot kontanter. Det tar upp till 14 dagar innan vinsten skickas ut.

  Vinnarna presenteras med för- och efternamn på www.kungmarkatta.se och kan komma att presenteras på www.facebook.com/kungmarkatta

  Deltagarna ansvarar själva för att de uppgifter de lämnat är korrekta. Eventuell vinstskatt betalas av vinnarna.

  Jury

  En jury bestående av representanter från Kung Markatta utser vinnarna enligt följande kriterier:

  1. Det framgår att alla tre produkter ingår i bidraget
  2. Att bidraget upplevs kreativt, gott och nyskapande
  3. Att det är möjligt att utveckla recept baserat på bidraget

  Juryns beslut går inte att överklaga.

  Villkor

  Kung Markatta är inte ansvariga för någon skada, förlust eller tekniskt problem som drabbat den tävlande. Deltagaren måste vara 18 år eller äldre och vara folkbokförd i Sverige.

  Tävlingsbidragen kan komma att användas i Kung Markattas marknadsföring och som grund för nyutveckling av recept till Kung Markatta.

  PUL

  Genom sitt deltagande samtycker tävlande till att dennes personuppgifter lagras i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL). Vid frågor kontakta Kung Markatta på info@kungmarkatta.se eller på vår Facebook-sida: https://www.facebook.com/kungmarkatta