Meny
Skafferi Huvudbild Botanisera i kungens ekologiska skafferi
Kung Markatta
Detoxa ditt skafferi med den riktigt goda maten!

Starta året med en ekologisk detox!

Vill du äta gott och hälsosamt samtidigt som du tänker på miljön och kommande generationer? Det är vad en ekologisk detox handlar om. Här hittar du inspiration och recept som både gör gott och smakar gott - god mat på riktigt med andra ord!

En ekologisk detox är mycket enkel att göra. Ersätt bara dina traditionella livsmedel med nya ekologiska. Starta året renare och godare, utan onödiga tillsatser och bekämpningsmedel. Dessutom, när du använder ekologiska produkter från Kung Markatta gör du inte bara gott för dig själv utan för hela världen.

Att detoxa skafferiet med Kung Markatta innebär att du får in nya goda ekologiska skafferivaror som du kan du laga lite nyttigare och nytänkande godsaker med. Till exempel vår snickerspudding med chiafrön, vår en minuts-brownie om du är på språng eller varför inte våra mumsiga glutenfria mandelscones? Jordens godaste detox om du frågar oss.

Varor att byta ut i skafferiet

Här har vi samlat traditionella skafferivaror som du enkelt byter ut mot godare ekologiska alternativ! Dessutom vegetariskt, glutenfritt och utan vitt socker.

Mjöl

Det finns många goda anledningar till att byta det traditionella vita vetemjölet mot ett ekologiskt kokosmjöl eller mandelmjöl. De är fria från gluten och innehåller betydligt färre kolhydrater. De är dessutom rika på bra fett, fibrer, protein och andra viktiga näringsämnen. Bra för både dig och jorden!

Socker

Istället för det vita strösockret kan du byta till vårt näringsrika ekologiska kokossocker med lägre GI (35), utvunnet ur kokosblommans nektar. Det har en mild och god smak av kola, ljuvligt i en kaka eller en kopp te.

Olja
Vår fantastiskt mångsidiga och goda ekologiska kokosolja är en riktig superolja, full av nyttiga fettsyror och med en mild smak av kokos. Smakar ljuvligt oavsett om du har det på smörgåsen, i smoothien, i bakning eller i matlagning. Ett poppis tips är att poppa popcornen i den. Mums!

Smörgåsmargarin

Byt ut det gamla smörgåsmargarinet som ofta innehåller onödiga tillsatser mot våra goda ekologiska nötsmör. De har en fetthalt på 40-60%, hög andel fibrer och protein - men kanske viktigast: den underbara smaken av varsamt rostade mandlar, cashewnötter, hasselnötter eller jordnötter.

Ris

Att byta till ett ris från kungen av ekologiskt för med sig massa gott! Det är klimatkompenserat, obesprutat och givetvis ekologiskt. Vi har basmatiris, basmatiris fullkorn, kort och långt fullkornsris, svart thairis, vildris, jasminris, jasminris fullkorn, risottoris carnaroli, matris och grötris. Bara att välja och vraka!

Konserverade tomater

Våra ekologiska tomater på burk är verkligen en röd räddare i nöden som gör sig bra i en rad olika rätter. Välj mellan krossade tomater, hela tomater eller små syrliga körsbärstomater. Våra krossade tomater har dessutom vunnit smaktest! Nu i bisfenolfri konservburk - bra för både dig och miljön alltså.

Att skaffa till skafferiet

Om du inte redan har chiafrön i skafferiet är det dags att skaffa det. Chiafrön är fulladdade med Omega-3, proteiner, fibrer och mineraler. Blanda dem i gröt, müsli, smoothies, bakverk, sallad eller gör en pudding. De har en neutral smak så det passar till det mesta. Ett tips om du vill undvika ägg är att använda chiagelé. 1 ägg motsvarar gelén från 1 msk chiafrö och 3 msk vatten.

Våra ekologiska recept

Här har vi samlat jordens godaste recepttips som du kan använda dina nya ekologiska skafferivaror i. En liten kickstart för att komma igång med din ekologiska matlagning och bakning. Våra recept hjälper dig att tänka nytt och nyttigare kring vad du stoppar i dig, utan att för den skull tulla på varken smak eller smaskighet. Tvärtom!

Garanterat ekologiska varor till ditt skafferi