Meny
frukost_temasida.jpg Bakad granolagröt med björnbär
Kung Markatta
Recept för en perfekt start på dagen!

En riktigt god morgon!

Starta dagen med en ekologisk frukost! Frukosten kallas ju ofta för dagens viktigaste måltid. Men varför inte också göra den till dagens godaste? Här bjuder vi på läckra och spännande frukostrecept som kommer att få dig att längta tills det blir morgon!

Här presenteras nya favoriter till den långa, avslappnade och lite lyxigare söndagsfrukosten. Vakna till ordentligt med en fräsch och kryddig grapefrukt-brûlée med svartpeppar, eller varför inte starta dagen med en klassisk dessert, fast i frukostkostym - frukost-trifle. Här bjuder vi även på äggcocotte, stekta mandelplättar med apelsin och blåbär, päron- och getostmacka med rosmarinsirap och en ugnsbakad granolagröt med björnbär.

Till vardagsmorgnarna, när tiden kanske inte riktigt räcker till, har vi flera förslag på pigga supersmoothies som kan drickas på vägen till jobbet eller den perfekta räddaren i nöden: chiagröten. Den förbereder du kvällen innan och toppar snabbt med färska bär eller exotiska frukter på morgonen.

För de mer aktiva dagarna hittar du även rejäla och mättande frukostgrötar, fulla med fibrer, som gör att du står dig länge. Du hittar även ett grundrecept för att kunna svänga ihop ditt egna surdegsbröd eller en plåt med glutenfria scones!

Surdeg för nybörjare

Följ vår enkla steg för steg-guide till din första surdeg här. 

Surdegar har en tendens att leva sitt eget lilla liv, och det behövs ett par dagar av omvårdnad och "matning" för att få den perfekt. Och kanske fungerar det inte på första försöket, men ge inte upp! Belöningen när den väl tagit sig är en surdegsgrund som du kan du baka jordens godaste surdegsbröd med flera gånger framöver!

surdegsgrund

Du behöver ett paket Kung Markatta Rågmjöl och vatten.

Så här gör du: 

Dag 1 

  • 1 msk Kung Markatta Rågmjöl
  • 2 ½ msk vatten 37 grader

Blanda rågmjöl och vatten i en ren glasburk. Lägg på lock (men skruva inte åt) och låt blandningen stå i rumstemperatur (gärna ovanpå kylskåp) i två dygn.

Dag 3

  • 1 msk Kung Markatta Rågmjöl

Tillsätt rågmjöl och rör om ordentligt. Låt surdegen stå tills nästa dag.

Dag 4 (morgon)

  • 2 msk Kung Markatta Rågmjöl
  • 3 msk vatten 37 grader

Blanda i rågmjöl och vatten, rör om och låt surdegen stå tills morgonen därpå.

Dag 5 (morgon)

  • 3 msk vatten 37 grader
  • 2 msk Kung Markatta rågmjöl 

Häll bort ungefär halva surdegen och tillsätt sedan vatten och rågmjöl, rör om. Låt surdegen stå till på kvällen så att den bubblar upp och förvara den sedan i kylskåpet tills det är dags att baka. Testa t.ex ett enkelt rågsurdegsbröd!

Till temasida för supersmoothies

Recept för en perfekt start på dagen!

Gemensamt för alla våra frukostrecept är att de ger dig extra goda förutsättningar för att få en riktig toppendag!

Jordens godaste ekologiska produkter till din frukostbuffé