Meny
Grilla_vegetariskt Lemony-lime hummus
Kung Markatta
Välkommen till vår temasida med vegetariska grillrecept!

Grilla vegetariskt i sommar!

Behöver du vegetarisk inspiration till sommarens grillkvällar? Sugen på nya smaksensationer? Då har du kommit helt rätt! Kungen av ekologiskt bjuder på jordens godaste recept för dig som vill grilla både vegetariskt och klimatsmart.

Äntligen stundar sommarens ljuva grillkvällar. Och i år är det vegetariskt som är kung på grillen. Vi visar hur naturligt gott det smakar med bönor, linser, tofu och sojafärs. Inte minst tillsammans med våra grillsåser!

Rör ihop en vegetarisk burgare av vår goda sojafärs, toppa med vår ekologiska bbq-sås och vips har du räddat grillkvällen för alla vegetarianer. Burgaren får en underbar smak på kolgrillen.

Nedan hittar du recept på vegetariska grillspett, burgare, grillad sallad och söta fruktspett.

Vi på Kung Markatta tycker förstås att man ska grilla ekologiskt - det blir godare både för dig och miljön. Här kommer 5 enkla tips för jordens godaste grillkväll.

  1. Skippa tändvätskan! Använd tex en miljövänlig looftlighter.

  2. Använd FSC eller SIS-märkt grillkol. FSC-märkt kol innebär att skogen är bättre skött ur miljösynpunkt och om grillkolet är SIS-märkt så betyder det att det kommer från trä som inte är kemiskt behandlat.

  3. Undvik engångsgrillar! De görs av aluminium och kräver mycket energi att tillverka. Och handen på hjärtat, har du återvunnit en engångsgrill någon gång? Det är en riktig miljöbov!

  4. Använd inte gasolgrill. Gasol är ett fossilt bränsle som avger koldioxid. Undvik!

  5. Grilla vegetariskt! Köttproduktionen innebär stora belastningar på vårt ekosystem. Bättre att vi äter grönsakerna och sojan direkt.

Källa: Naturskyddsföreningen

Kung Markattas vegetariska grillskola Kung Markattas vegetariska grillskola

Våra godaste vegetariska grillrecept

Om du vill vara lite mer klimatsmart i sommar är ett säkert kort att byta ut köttet på grillen mot vegetariska godsaker. Att grilla vegetariskt handlar inte bara om grönsaksspett – det finns så mycket mer!

Våra produkter som passar utmärkt i grillrecepten