Meny
ramentopp.jpg Vegetarisk ramen med rårismiso
Kung Markatta
En lättlagad ramen med fyllig umamismak och fräscha grönsaker på toppen.

Japansk mat - så mycket mer än sushi!

Japansk matfilosofi och det japanska köket inspirerar verkligen till smakrik matlagning. Främst tänker vi på sushi när man nämner japansk mat, men det ryms mycket mer i det japanska köket. Det är ett kök med stor variation och ett brett spektra av ingredienser och användningsområden. Tillagningssätten varierar med allt ifrån ångkokning, grillade rätter, rå fisk och buljongkokt till friterat.

Att laga japansk mat är enkelt och du kan med några få utvalda ingredienser skapa en smaksensation. Med våra japanska nyheter tar vi på Kung Markatta det japanska köket ett steg närmare Sverige genom lanseringen av bland annat Äkta Japansk Tamari, två varianter av Miso samt Silkestofu.

Japansk körsbärsblomning och en japansk rätt från Kung Markatta

Vi firar Hanami, den underbara körsbärsblomningen, med en marinerad tofu med sesamfrön.

Umami - den femte grundsmaken

De flesta av de japanska produkter vi lanserar har mycket umamismak och kan användas till traditionella japanska rätter, men även för att förnya rätter som vi lagar mer frekvent. Mison är till exempel en riktig smakförhöjare i soppor och silkestofun kan ersätta mejeriprodukter i efterrätter och smoothies. Att producera smaksättarna enligt traditionell japansk metod innebär också att många aktiva enzymer, proteiner och fibrer bibehålls.

För att du ska få testa våra smakrika och spännande japanska nyheter och kunna tillreda några enkla japanska rätter så har vi satt samman en samling välsmakande recept, japanska recept såväl som recept där vi visar användningsområdet för våra produkter ytterligare!

Itadakimasu*!

*....betyder ungefär "smaklig måltid" på japanska...