Meny
Soppkok Header Röd Linssoppa
Kung Markatta
Välkommen till vår temasida om soppor!

Jordens godaste soppkök

Under årets kyligaste månader kokades det soppa i Sverige så att det stod härliga till – och värmen spred sig! För alla tomatburkar som såldes mellan 15 februari och 5 april skänkte Kung Markatta 1 krona per burk till Sveriges Stadsmissioner. Resultatet blev hela 65 436 kronor. Tack för det, alla soppälskande medmänniskor!

Soppa är något som gör gott året om. Kika närmare på våra ekologiska sopprecept från jordens alla hörn.

Låt det puttra härliga, ekologiska soppor i köket året om. I jordens godaste soppkök finns alla möjliga sorters soppor. Milda och heta, kalla och varma. Linssoppa till exempel, som gjord för dig som vill ha en riktigt mättande soppa. Billigt, supergott och lätt att göra på bara ekologiska ingredienser. Allt du behöver är konserverade tomater, röda linser, lök och en buljong. Rör ihop och krydda!

Är du inte sugen på linssoppa finns det gott om andra alternativ. Pigga upp dig med en tomatsoppa med sting, fixa snabbmat genom att mixa ihop en grön ärtsoppa eller ställ till med fest och bjud på en snofsig kikärtsgaspacho till förrätt.

Linssoppa jorden runt!

Inget ont om den klassiska linssoppan vi äter här i Sverige. Förstås! Men det är lätt som en plätt att krydda till soppan så att den smakar som Libanon. Eller Grekland. Eller Italien!

  1. För en smak av Italien låter du basilika slinka ner i kastrullen och sätta sin härliga smak på soppan. Buon appetito!

  2. I Tyskland skojar man till sin linssoppa med kryddstark korv och nöjer sig inte med att låta linserna koka i buljong, utan häller i lite öl också.

  3. Får vi presentera Faki? Den grekiska varianten av linsoppa, generöst kryddad med rosmarin, timjan och oregano.

  4. Den som reser till Ungern kan få smaka på en lite hetare linssoppa, med smak av vitlök och röd paprika. Smakar förstås toppen med ungerskt potatisbröd!

  5. Vive la France! I alla fall är de hejare på att laga linssoppa. Här piffar man receptet med fänkål, chili, citronskal och rotfrukter.

  6. Orientalisk linssoppa? Då är det varma och heta kryddor som kanel, spiskummin, paprika och cayennepeppar som ska ner i kastrullen!

  7. Ta smaklökarna på en tripp till Libanon och låt bladspenat, färsk koriander och rivet citronskal bli en del av din linssoppa!

Vinterns värmande sopprecept!

Bästa sättet att tina i vinter? Varma, ekologiska soppor förstås! Recepten på alla möjliga härliga varianter hittar du precis här. Från snälla och milda soppor till lite hetare och kryddigare. Smaklig soppa!

Inköpslista för värmande soppor