Meny
mandelscones_med_chia_small.jpg Mandelscones med chiafrön
Kung Markatta
Dags för en energikick? Här är recepten som räddar eftermiddagen!

Mellanmål som ger ny energi

Äntligen mellanmål! Vill du ha en klassisk fika i lugn och ro eller snabb energi i farten? Här hittar du massor av inspirerande recept som får krafterna att räcka hela dagen. 

Känner du igen blodsockerdippen klockan tre? Om du fyller på med ett gott mellanmål så lovar vi att du blir både piggare och gladare, dessutom minskar risken för sötsug framåt kvällen.

Mellanmålet får gärna innehålla en kombination av proteiner, kolhydrater och nyttiga fetter för att fylla på med näring på bästa sätt. I våra recept hittar du exempelvis nötter, fröer och bär - naturligt näringsrika och underbart goda.

Bästa mellanmålen i farten

På vardagarna vill vi ofta ha enkla lösningar och då är det perfekt att fixa mellanmålet i förväg, gärna kvällen innan.

Här är fem tips på mellis som snabbt ger dig härlig energi!

  1. Baka dina egna müslibars eller energibollar och ta med till jobbet, skolan eller träningen. Lägg dem i en lufttät burk i kylen så håller de sig fint i flera dagar. Gott, snabbt och enkelt.

  2. Testa våra ljuvliga recept på Davosgröt eller Chiamellanmål. Du gör dem kvällen innan och förvarar dem i kylen tills det är dags för mellanmål. 

  3. Mixa din egen smoothie och ställ in kylen så håller den sig fräsch till dagen därpå. Testa gärna någon av alla våra uppfriskande gröna smoothies och bärsmoothies. 

  4. Matiga muffins är gott till eftermiddagsfikan. Baka en rejält sats och frys in så har du många mellanmål att se fram emot.

  5. Packa ned rågbröd, cashewnötsmör och avokado i en låda. När du blir hungrig fixar du en energirik macka på ett kick.

Godaste mellanmålen - fyllda med näring

Botanisera bland våra fantastiska recept på uppfriskande smoothies, mättande mackor och nyttigare alternativ till fikabordet. Tanken är ju att du ska kunna njuta av goda mellanmål varje dag!

Våra bästa produkter för ett gott mellanmål