Meny

Kung Markatta lanserar nytt vegoalternativ – tempeh av bönor respektive ärtor

Kung Markatta lanserar nytt vegoalternativ – tempeh av bönor respektive ärtor

Nu landar en spännande nyhet i kyldisken: Tempeh! Kung Markatta bygger ut sortimentet med vegetariska proteinkällor och lanserar tempeh gjord av fermenterade bönor respektive ärtor.

- Det är en fantastiskt god produkt som breddar utbudet för alla som vill laga veganskt och vegetariskt, säger brand manager Maria Andersson.

Maten spelar en viktig roll i vår klimatpåverkan och efterfrågan ökar på vegetarisk, klimatsmart mat.

Ekologiska varumärket Kung Markatta vill att det ska vara enkelt att göra gröna val i vardagen. Nu finns två varianter av tempeh i butikernas kyldiskar; en gjord på ärtor och en på bondbönor.

Ursprungligen är tempeh ett indonesiskt livsmedel som tillverkas genom fermentering av baljväxter. Precis som tofu är tempeh ett bra alternativ till kött, med sin fina textur och en mjuk, nötaktig smak. Med sin förmåga att lätt dra till sig kryddor och marinader har den också blivit populär på trendkrogarnas menykort. Tempeh passar utmärkt att steka, ugnsbaka, fritera eller bara tillsätta rakt ner i grytan.

Tempeh, korvar, nuggets och strimlor

- Sedan tidigare har vi veganska korvar, nuggets och strimlor i sortimentet. Tillsammans med tempeh, tofu och tofubiffar har vi nu ett stort urval av goda veganska proteinkällor att erbjuda, säger Kung Markattas brand manager Maria Andersson.

För Kung Markatta är det viktigt att maten inte bara är god, den ska göra gott också. Kung Markattas tempeh är ekologisk och märkt med KRAV, nyckelhålet och Ä-märket.

- Vi vill att våra produkter ska göra skillnad. De ska göra gott både för oss som konsumenter och för odlarna och naturen. Ekologi, klimatarbete och social rättvisa går hand i hand, säger Maria Andersson.

Kung Markattas Tempeh är gjorda av bondbönor respektive ärtor och finns i välsorterade livsmedelsbutiker inom dagligvaruhandeln. Samtidigt lanseras en ny tofubiff i singelpack, även den hittas i kyldisken i välsorterade livsmedelsbutiker. 

Klimatsmart grillskola ska få svenskarna grönare vid grillen

Klimatsmart grillskola ska få svenskarna grönare vid grillen

Kunskap om vegetarisk grillning är nyckeln till att få fler att välja grönt även när det är sommar och grilltider. Därför lanserar nu Kung Markatta en klimatsmart grillskola, fylld med kunskap och inspiration. Alla tips och recept är framtagna av Malin Persson.

Att minska sin köttkonsumtion är en av de största klimatinsatserna man kan göra som privatperson. Och även om intresset för vegetarisk kost ökar, så väljer många fortfarande kött när det är läge att ta fram grillen.

Kung Markatta som vill hjälpa fler att äta hållbart och ekologiskt lanserar nu en klimatsmart grillskola, fylld av inspiration och tips för att få fler att bli grönare vid grillen. Alla tips och recept är framtagna av Malin Persson, programledare för Trädgårdstider på SVT och bloggare på Elle.

"Hoppas många fler blir grönare vid grillen"

Kung Markatta har över 260 ekologiska produkter i sitt sortiment. Kung Markatta arbetar även med Fairtrade och klimatkompenserade transporter.

- Kung Markatta står för den riktigt goda maten, det vill säga mat som både smakar gott och gör gott. Det går att grilla fantastiskt gott utan kött, och nu hoppas vi att många fler väljer att bli grönare vid grillen.

Maria Andersson, brand manager Kung Markatta

Jag ser bara fördelar med att äta vegetarisk mat. Äta grönt gör inte bara kroppen och miljön glad, utan även plånboken.

Malin Persson, programledare och bloggare

Alla recept finns på kungmarkatta.se/grillskolan där det även finns möjlighet att testa sina gröna färdigheter i ett quiz och vinna fina priser.

För mer information, kontakta:

Maria Andersson, Brand Manager Kung Markatta, Midsona Sverige AB

0705 98 77 71

maria.andersson@midsona.se

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook