Meny

Släck törstan på äkta sätt

Släck törstan på äkta sätt

Kung Markatta har i vår lanserat tre ekologiska och Ä-märkta törstsläckare - en röd Grapedricka med tonic-känsla samt två sorters Kombucha.

Kombucha har sedan länge varit omnämnt som ett hälsoelixir i Kina och det sägs att den till och med druckits för att uppnå evigt liv! Det kan vi inte lova, men däremot kan vi gå i god för att det är en riktigt härlig, fräsch och uppiggande dryck.

Kung Markattas kombucha är en lätt porlande dryck av fermenterat ekologiskt grönt Chun Mee-te och drycken lanseras i två varianter; en naturell och en smaksatt med ingefära. Kombucha passar bra som måltidsdryck, men uppskattas också av många som ett gott alkoholfritt alternativ till vin och öl vid minglet. Njut den väl kyld, men skaka den inte.

Den röda Grapedrickan, kompis i hyllan till vår Ingefärsdricka, är en kolsyrad dryck med uppfriskande smak och en fantastiskt läcker färg. Smaken är åt det vuxnare hållet, med en lätt bitterhet från röd grapefrukt och en fräsch syrlighet från citron. 

Alla tre dryckerna är ekologiska och Ä-märkta vilket innebär att de innehåller enbart äkta smaker och färger. 

Kombucha Naturell

Kombucha Ingefära

Röd Grapedricka

 

Kung Markatta ska få fler att grilla vegetariskt

Kung Markatta ska få fler att grilla vegetariskt

Idag lanseras Kung Markattas Vegetariska grillskola, ett initiativ med syfte att inspirera och hjälpa människor som vill grilla grönare i sommar. Tillsammans med David Frenkiel och Luise Vindahl som ligger bakom den internationellt erkända matbloggen Green Kitchen Stories har Kung Markatta tagit fram flera vegetariska grillrecept och ett stort antal grilltips.

Vi vill inspirera fler att äta grönare – inte minst under grillsäsongen då vi av tradition äter mycket kött.

- Kung Markatta har alltid verkat för mat som är god i flera bemärkelser, mat som inte bara smakar gott utan som också är bra för miljö, människa och klimat. Alla våra produkter är ekologiska, men vi vill också uppmuntra människor att att äta mer klimatsmart. De flesta vet idag att kött är en klimatbov, som vi gärna kan konsumera mindre av. Därför vill vi inspirera fler att äta grönare – inte minst under grillsäsongen då vi av tradition äter mycket kött, säger Maria Andersson, Brand Manager Kung Markatta.

Grilla som en klimatarian

Kung Markattas Vegetariska grillskola innehåller både vegetariska grillrecept och konkreta tips på allt ifrån hur man lyckas med att grilla grönsaker till hur man grillar så klimatsmart som möjligt. Innehållet har tagits fram i samarbete med David Frenkiel och Luise Vindahl, kokboksförfattare och skapare av den vegetariska succébloggen Green Kitchen Stories.

Att grilla vegetariskt är inte svårare än att grilla kött

- När vi började skriva om modern vegetarisk mat kändes det fortfarande som ett väldigt nischat ämne, men nu pratar alla om vikten av att äta mer grönt. Det tycker vi är superkul, det är viktigt att fler intresserar sig för hur maten påverkar vår planet. Att grilla vegetariskt är inte svårare än att grilla kött och det finns ju oändligt mycket mer goda vegetariska grejer man kan lägga på grillen än bara majs, svamp och paprika – allt från flatbread och burgare till sallad och blomkål, säger David Frenkiel.

Alla recept och tips finns på kampanjsajten kungmarkatta.se/grillskola


För mer information, kontakta:
Maria Andersson, Brand Manager Kung Markatta, 0705 98 77 71 maria.andersson@midsona.se

 

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook