Meny

Med vegoprodukter från Kung Markatta fixar du middagen på en kvart

Med vegoprodukter från Kung Markatta fixar du middagen på en kvart

Hur får man ihop ekvationen med goda vegetariska middagar mitt bland dagishämtningar och kvällsaktiviteter? För många familjer kan det vara en av vardagens ständiga utmaningar. Nu har ekologiska Kung Markatta tagit fram vegetariska produkter som gör det lätt att äta rätt.

Långkok och surdegsbröd i all ära, vissa dagar kan det vara hopplöst att hinna laga god, näringsrik mat från grunden. Nu lanserar Kung Markatta en genväg med fyra ekologiska, vegetariska produkter som passar hela familjen. I butikernas kyldiskar finns ekologiska vegonuggets, vegostrimlor och rökta och milda vegokorvar som är en fin hjälp för att få till snabblagade rätter under intensiva vardagskvällar.

Riktigt god panikmat, helt enkelt.

- Vi vill underlätta för de tillfällen när man inte riktigt har tid att laga mat från grunden, men ändå vill äta god och bra mat. Våra kylda korvar, strimlor och nuggets är veganska, lättlagade och passar perfekt även i mer barnvänliga rätter, säger Maria Andersson, brand manager på Kung Markatta.

Ekologiska vardagsrecept du fixar på en kvart

Kung Markatta har tillsammans med Köket.se tagit fram femton vegetariska recept för det nya sortimentet. Alla är enkla att laga till hemma på spisen och de flesta går faktiskt att svänga ihop på bara en kvart.

- Vi ser det här som ett bra komplement till våra övriga 270 ekologiska produkter. Och vi tycker det är positivt om vi kan göra det enklare för människor att laga vegetariskt även mitt i veckan, säger Maria Andersson. 

Produkterna finns i kyldiskarna hos välsorterade Coop- och Icabutiker.

Kung Markatta lanserar japanska ekologiska nyheter

Kung Markatta lanserar japanska ekologiska nyheter

Under hösten tar Kung Markatta det japanska köket ett steg närmare Sverige genom lansering av bland annat Äkta Japansk Tamari, två varianter av Miso samt Silkestofu.

"Det japanska köket har haft ett uppsving och upptäcks av allt fler personer. De flesta av de japanska produkter vi lanserar nu har mycket umamismak och kan användas till traditionella japanska rätter, men även för att förnya rätter som vi lagar mer frekvent. Mison är till exempel en riktig smakförhöjare i soppor och silkestofun kan ersätta mejeriprodukter i efterrätter och smoothies," säger Maria Andersson, Brand Manager på Kung Markatta.

Att producera smaksättarna enligt traditionell japansk metod innebär att många aktiva enzymer, proteiner och fibrer bibehålls.

"Vår Rårismiso tillverkas enligt äkta traditionell japansk metod, där hela sojabönor fermenteras under lång tid tillsammans med Koji, som är en slags svampkultur. Den är opastöriserad vilket gör att den innehåller aktiva enzymer samt protein och fibrer," berättar Ingrid Herdmo, Product Innovation Manager på Kung Markatta.

I det japanska sortimentet kommer miso i två varianter, en Rårismiso och en Vit Miso. Till detta lanseras Silkestofu, Äkta Japansk Tamari och Svarta Sesamfrön.

Utöver det japanska sortimentet lanserar Kung Markatta även en Sambal oelek. Nyheterna beräknas finnas i välsorterade livsmedelsbutiker inom dagligvaruhandeln i slutet av september.

Kontakta Maria för info om produkter och bilder för varumärket Kung Markatta.
Maria Andersson
Brand Manager Kung Markatta
Kung Markatta
maria.andersson@midsona.se
070-598 77 71

 

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook