Meny

Kung Markatta lanserar nytt vegoalternativ – tempeh av bönor respektive ärtor

Kung Markatta lanserar nytt vegoalternativ – tempeh av bönor respektive ärtor

Nu landar en spännande nyhet i kyldisken: Tempeh! Kung Markatta bygger ut sortimentet med vegetariska proteinkällor och lanserar tempeh gjord av fermenterade bönor respektive ärtor.

- Det är en fantastiskt god produkt som breddar utbudet för alla som vill laga veganskt och vegetariskt, säger brand manager Maria Andersson.

Maten spelar en viktig roll i vår klimatpåverkan och efterfrågan ökar på vegetarisk, klimatsmart mat.

Ekologiska varumärket Kung Markatta vill att det ska vara enkelt att göra gröna val i vardagen. Nu finns två varianter av tempeh i butikernas kyldiskar; en gjord på ärtor och en på bondbönor.

Ursprungligen är tempeh ett indonesiskt livsmedel som tillverkas genom fermentering av baljväxter. Precis som tofu är tempeh ett bra alternativ till kött, med sin fina textur och en mjuk, nötaktig smak. Med sin förmåga att lätt dra till sig kryddor och marinader har den också blivit populär på trendkrogarnas menykort. Tempeh passar utmärkt att steka, ugnsbaka, fritera eller bara tillsätta rakt ner i grytan.

Tempeh, korvar, nuggets och strimlor

- Sedan tidigare har vi veganska korvar, nuggets och strimlor i sortimentet. Tillsammans med tempeh, tofu och tofubiffar har vi nu ett stort urval av goda veganska proteinkällor att erbjuda, säger Kung Markattas brand manager Maria Andersson.

För Kung Markatta är det viktigt att maten inte bara är god, den ska göra gott också. Kung Markattas tempeh är ekologisk och märkt med KRAV, nyckelhålet och Ä-märket.

- Vi vill att våra produkter ska göra skillnad. De ska göra gott både för oss som konsumenter och för odlarna och naturen. Ekologi, klimatarbete och social rättvisa går hand i hand, säger Maria Andersson.

Kung Markattas Tempeh är gjorda av bondbönor respektive ärtor och finns i välsorterade livsmedelsbutiker inom dagligvaruhandeln. Samtidigt lanseras en ny tofubiff i singelpack, även den hittas i kyldisken i välsorterade livsmedelsbutiker. 

Med vegoprodukter från Kung Markatta fixar du middagen på en kvart

Med vegoprodukter från Kung Markatta fixar du middagen på en kvart

Hur får man ihop ekvationen med goda vegetariska middagar mitt bland dagishämtningar och kvällsaktiviteter? För många familjer kan det vara en av vardagens ständiga utmaningar. Nu har ekologiska Kung Markatta tagit fram vegetariska produkter som gör det lätt att äta rätt.

Långkok och surdegsbröd i all ära, vissa dagar kan det vara hopplöst att hinna laga god, näringsrik mat från grunden. Nu lanserar Kung Markatta en genväg med fyra ekologiska, vegetariska produkter som passar hela familjen. I butikernas kyldiskar finns ekologiska vegonuggets, vegostrimlor och rökta och milda vegokorvar som är en fin hjälp för att få till snabblagade rätter under intensiva vardagskvällar.

Riktigt god panikmat, helt enkelt.

- Vi vill underlätta för de tillfällen när man inte riktigt har tid att laga mat från grunden, men ändå vill äta god och bra mat. Våra kylda korvar, strimlor och nuggets är veganska, lättlagade och passar perfekt även i mer barnvänliga rätter, säger Maria Andersson, brand manager på Kung Markatta.

Ekologiska vardagsrecept du fixar på en kvart

Kung Markatta har tillsammans med Köket.se tagit fram femton vegetariska recept för det nya sortimentet. Alla är enkla att laga till hemma på spisen och de flesta går faktiskt att svänga ihop på bara en kvart.

- Vi ser det här som ett bra komplement till våra övriga 270 ekologiska produkter. Och vi tycker det är positivt om vi kan göra det enklare för människor att laga vegetariskt även mitt i veckan, säger Maria Andersson. 

Produkterna finns i kyldiskarna hos välsorterade Coop- och Icabutiker.

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook