Meny

Klimatsmart grillskola ska få svenskarna grönare vid grillen

Klimatsmart grillskola ska få svenskarna grönare vid grillen

Kunskap om vegetarisk grillning är nyckeln till att få fler att välja grönt även när det är sommar och grilltider. Därför lanserar nu Kung Markatta en klimatsmart grillskola, fylld med kunskap och inspiration. Alla tips och recept är framtagna av Malin Persson.

Att minska sin köttkonsumtion är en av de största klimatinsatserna man kan göra som privatperson. Och även om intresset för vegetarisk kost ökar, så väljer många fortfarande kött när det är läge att ta fram grillen.

Kung Markatta som vill hjälpa fler att äta hållbart och ekologiskt lanserar nu en klimatsmart grillskola, fylld av inspiration och tips för att få fler att bli grönare vid grillen. Alla tips och recept är framtagna av Malin Persson, programledare för Trädgårdstider på SVT och bloggare på Elle.

"Hoppas många fler blir grönare vid grillen"

Kung Markatta har över 260 ekologiska produkter i sitt sortiment. Kung Markatta arbetar även med Fairtrade och klimatkompenserade transporter.

- Kung Markatta står för den riktigt goda maten, det vill säga mat som både smakar gott och gör gott. Det går att grilla fantastiskt gott utan kött, och nu hoppas vi att många fler väljer att bli grönare vid grillen.

Maria Andersson, brand manager Kung Markatta

Jag ser bara fördelar med att äta vegetarisk mat. Äta grönt gör inte bara kroppen och miljön glad, utan även plånboken.

Malin Persson, programledare och bloggare

Alla recept finns på kungmarkatta.se/grillskolan där det även finns möjlighet att testa sina gröna färdigheter i ett quiz och vinna fina priser.

För mer information, kontakta:

Maria Andersson, Brand Manager Kung Markatta, Midsona Sverige AB

0705 98 77 71

maria.andersson@midsona.se

Kung Markatta kampanjar för god vardags(kli)mat

Kung Markatta kampanjar för god vardags(kli)mat

Kung Markatta lanserar nu Klimatkampen, ett initiativ som ska få fler att äta mer vegetariskt även i vardagen. Bakgrunden är det faktum att 8 av 10 av svenskarnas vardagsfavoriter innehåller kött*. Klimatkampen går ut på att hitta en ny god favoriträtt som är lätt att laga, ekologisk och vegetarisk.

Enligt Livsmedelsverkets senaste matvaneundersökning äter vi ungefär 50-55 kg kött per person och år i Sverige. Intresset för vegetarisk kost ökar**, men när det kommer till vardagsmat så är det fortfarande kött som dominerar och ingår i 8 av 10 rätter på topplistan.***

Med initiativet Klimatkampen vill Kung Markatta inspirera fler att prova på vegetariskt, även i vardagen. Fyra populära matkreatörer har fått till uppgift att presentera vars två recept på riktigt goda vardagsrätter som är vegetariska, ekologiska och lätta att laga. Genom en publik omröstning så hoppas Kung Markatta nu kunna utse (minst) en ny rätt som skall ta plats i toppen när svenska folket listar sina vardagsfavoriter 2018.

- Det finns så mycket god och lättlagad vegetarisk mat och vi vet att många vill äta mer vegetariskt i vardagen.Men när det ska gå fort och alla skall tycka om maten är det lätt att falla tillbaka på sina beprövade favoriter så som köttfärssås och spaghetti, kyckling eller falukorv. Med Klimatkampen vill vi slå ett slag för riktigt god vardags(kli)mat - ekologisk, vegetarisk och lätt att laga.

Maria Andersson, Brand Manager Kung Markatta

Alla recept och omröstningsfunktion finns på www.kungmarkatta.se/klimatkampen

På denna kampanjsida finns det även möjlighet för konsumenterna att komma med egna tips på hur de gör för att få in mer vegetarisk kost i vardagen.

Deltagande matkreatörer är:

  • Diadonna
  • Krickelin
  • Malin Persson
  • Mokkasin

För mer information, kontakta:

Maria Andersson, Brand Manager Kung Markatta,

0705 98 77 71,

maria.andersson@midsona.se

* https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/miljo/miljosmarta-matval2/kott

** https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/kostrad-och-matvanor/vegetarisk-mat-for-vuxna

*** http://www.foodfriends.se/wp-content/uploads/2017/04/Matrapport_2017_web.pdf

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook