Meny

Nytt samarbete med "Äkta vara"!

Nytt samarbete med "Äkta vara"!

Vår vision på Kung Markatta har alltid varit att erbjuda så goda och rena livsmedel som möjligt. Med hög kvalitet på råvarorna så behöver man helt enkelt inga onödiga tillsatser.

Denna övertygelse delar vi med föreningen Äkta Vara och vi har med glädje följt föreningens arbete med att sprida kunskap om äkta mat. Vi har läst Mats-Eric Nilssons böcker (Hemlige kocken, Äkta vara och Döden i grytan) med stort intresse och är glada att föreningen nu tar ett steg vidare.

Från och med början av nästa år kommer det nya Ä-märket att finnas tryckt direkt på produkter. Först ut är vi på Kung Markatta och Guteglass på Gotland.

Kung Markatta har ca 45 produkter som uppfyller kriterierna och vi kommer att meddela vilka de är efterhand som de kommer ut på marknaden. Alla Kung Markatta-produkterna är ekologiska, men alla kan inte få märket. Produkter som t ex olivolja, pumpafrön och torr pasta kan inte märkas eftersom de betraktas som råvaror eller inte är sådana produkter som det allmänt fuskas med. Äkta Vara går också längre än t ex KRAV vad det gäller tillsatser och eftersom vårt godis t ex innehåller citronsyra får det inte märkas.

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook