Meny

Ny klimatmärkning

Ny klimatmärkning

Vi vill påstå att sedan ett par år tillbaka behöver inte våra kunder längre välja mellan närproducerat och ekologiskt. Sedan 2009 klimatkompenserar vi alla våra transporter som är nödvändiga för att importera de ekologiskt odlade godsaker som vi tar in från världens alla hörn. Vi kompenserar också transporten som för varorna ut till våra kunder. Parallellt med detta arbetar vi aktivt med att fortsätta minska våra faktiska koldioxidutsläpp genom att optimera våra transporter. Vi väljer t.ex. tåg och båt, där det är möjligt, istället för lastbil och flyg.

Vi är inte riktigt i mål när det kommer till att hitta de miljövänligaste alternativen i alla transportled och vi på Kung Markatta har valt att genom att kompensera ta vårt ansvar för det vi inte kan påverka i dagsläget. Och det är ju så att våra varor måste transporteras. Så länge vi vill kunna fortsätta avnjuta ”exotiska” livsmedel såsom svart ris, röd quinoa, kokosmjölk och fikon som inte kan odlas under bar himmel i Sverige så kan det inte undvikas. Genom att mäta effekten och sedan ta på oss en kostnad, gynnas åtgärder som kan kompensera våra utsläpp av växthusgaser. Läs mer här.

Vi vill visa detta på ett tydligt sätt för våra kunder och har upptäckt att det inte finns någon etablerad märkning för denna typ av klimatkompensation. KRAV-symbolen inbegriper inte detta idag och vi har därför valt att ta fram en egen symbol. Om det senare enas om en gemensam märkning/symbol för detta, så kommer Kung Markatta naturligtvis att gå över till den.

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook