Meny

Kung Markatta lanserar ett exklusivt och smakrikt Medelhavssortiment!

Kung Markatta lanserar ett exklusivt och smakrikt Medelhavssortiment!

Nu lanserar vi ett spännande och exklusivt sortiment med härliga smaker från medelhavet -Tomatpesto, Basilikapesto, Lättorkade tomater, Marinerad vitlök, Grillad paprika, Olivkräm samt Tomat- & Olivtapenade. Självklart med enbart ekologiska råvaror, äkta smaker och helt utan tillsatser.

Sedan tidigare har vi i samma segment sina härliga och mycket uppskattade oliver - Kalamata och gröna Amfissa.

Som alltid använder vi endast ekologiska råvaror av högsta kvalité, och alla nyheterna innehåller extra virgin olivolja.

Olivoljan ger en rikare smak till produkterna och efter man ätit upp t.ex den marinerade vitlöken eller de lättorkade tomaterna, så har man en fin smaksatt olja att använda till pastan eller vinägretten.

-Det är ytterligare en förhöjande faktor, menar produktchef Ingrid Herdmo, då många andra liknande produkter som finns att köpa idag innehåller billigare oljor som exempelvis solrosolja. Olivoljan ger en rikare smak till produkterna och efter man ätit upp t.ex den marinerade vitlöken eller de lättorkade tomaterna, så har man en fin smaksatt olja att använda till pastan eller vinägretten.

Alla produkterna i Medelhavssortimentet är godkända av föreningen Äkta Vara. För att kunna märka produkter med Äkta Vara godkänns endast ingredienser som traditionellt är förknippade med en produkt. Produkterna får inte heller innehålla några tillsatser. 

Det nya Medelhavssortimentet kommer att bestå av följande:

  • Marinerad Vitlök - Marinerade i extra virgin olivolja tillsammans med timjan och hackad jalapeno. Milda och goda. 
  • Grillad Paprika - Grillade direkt efter skörd. Marinerade i extra virgin olivolja, vitlök och timjan. 
  • Tomat & Olivtapenade - Naturligt svarta oliver och lättorkade tomater tillredda i extra virgin olivolja. Smaksatt med vitlök, jalapeno och timjan. Kryddig och smakrik. 
  • Lättorkade tomater - Lättorkade för att behålla sin fräschhet och den ljusröda färgen. Marinerade i extra virgin olivolja. Saftiga och smakrika. 185 g ca pris 33 kr
  • Tomatpesto – Solmogna tomater och äkta parmigiano och pecorino. Smakrik och fyllig. 
  • Basilikapesto – Färsk basilika och äkta parmigiano och pecorino. Genuin och fyllig smak. 
  • Olivkräm – Svarta Oliver från regionen Puglia. Mixade med extra virgin olivolja och havssalt. Härlig smak och sälta. 

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook