Meny

Ekologiskt mandelsmör, hasselnötssmör och cashewnötssmör

Ekologiskt mandelsmör, hasselnötssmör och cashewnötssmör

Nu utökar vi sortimentet med tre ekologiska nötsmör - mandelsmör, hasselnötssmör och cashewnötssmör, gjorda på enbart sötmandlar, hasselnötter och cashewnötter av finaste kvalitet. Nötsmören innehåller inga som helst tillsatser utan består endast av varsamt rostade och finmalda nötter och mandlar och inget annat.

De är ljuvliga att använda i bakning, på smörgåsen eller till efterrätten. De är dessutom godkända av föreningen Äkta vara och är således märkta med Ä-märket.

Att nötter är både goda och nyttiga är ingen nyhet.

Men det är först på senare tid som efterfrågan av förädlade nötprodukter ökat, såsom till exempel mandelmjölk och mandelsmör. De passar bra till bakverk och efterrätter. Men även en gryta kan smaksättas med nötsmör. Ett annat användningsområde är i smoothies och att blanda i glassen. De flesta som äter enligt LCHF eller stenålderskost uppskattar dessa produkter då de naturligt innehåller en hög halt av nyttiga enkelomättade fetter. 

Mandelsmör: En rund ljuvlig smak från ekologiska sötmandlar. De varsamt rostade mandlarna har fått behålla den näringsrika hinnan vilket ger en rustikare upplevelse med mer fibrer. Passar i efterrätter eller på en sked precis som det är.

Hasselnötssmör: De ekologiska hasselnötterna med den typiska nötsmaken ger de flesta bakverk ett lyft. Även dessa varsamt rostade nötter har fått behålla den näringsrika hinnan.

Cashewnötssmör: Ett lent smör gjort på endast ekologiska cashewnötter som rostats varsamt. En mild rund smak som passar perfekt i smoothies och glass.

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook