Meny

Ekologisk linfröolja - laddad med omega-3!

Ekologisk linfröolja - laddad med omega-3!

Nu lanserar vi en ekologisk linfröolja. Linfröolja är en bra källa till de livsnödvändiga, fleromättade fettsyrorna linolensyra (omega-3) och linolsyra (omega-6).

Tack vare den unika och patenterade OXYGUARD-metoden utsätts inte linfröna för vare sig ljus, syre eller värme under processen från frö till olja. Detta gör att vår linfröolja lyckas bevara den unika fettsyrasammansättningen som gör oljan så nyttig. Oljan är god med en pikant och pepprig smak.

Linfröolja är laddad med de livsnödvändiga, fleromättade fettsyrorna linolensyra (omega-3) och linolsyra (omega-6). Pga. sin unika fettsyresammansättning är linfröolja mycket känslig för externa faktorer.

Kung Markattas linfröolja är pressad med den speciellt framtagna OXYGUARD- metoden vilken till fullo tar till vara på alla positiva egenskaper hos linfröna

– Därför är Kung Markattas linfröolja pressad med den speciellt framtagna OXYGUARD- metoden vilken till fullo tar till vara på alla positiva egenskaper hos linfröna, berättar Ingrid Herdmo, produktchef för Kung Markatta. Tack vare OXYGUARD-metoden utsätts inte linfröna för vare sig ljus, syre eller värme under processen från frö till olja, fortsätter Ingrid.

Man kan äta oljan som den är eller t.ex. ha den i en sallad. Linfröolja ger också dipper eller andra kalla såser en pikant, pepprig smak. Oljan finns att köpa i hälsokostbutiker och välsorterade livsmedelsaffärer. 

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook