Meny

Kung Markatta lanserar den första ekologiska neutrala oljan i Sverige samt en exklusiv Kalamataolivolja

Kung Markatta lanserar den första ekologiska neutrala oljan i Sverige samt en exklusiv Kalamataolivolja

Vid matlagning där man vill undvika smak har man fram tills nu varit hänvisad till varmpressade matoljor som raffinerats. Kung Markatta kommer nu med ett solrosbaserat alternativ. Oljan är inte bara ekologisk utan också kallpressad och enbart behandlad med vattenånga. Samtidigt lanserar en exklusiv Kalamataolivolja som uppfyller kraven för skyddat ursprung (SUB). Båda oljorna är KRAV-märkta.

Vi har saknat en neutral olja av hög kvalitet på marknaden. Det är inte alltid som man vill att oljans smak ska framträda.

Fram tills nu har det inte funnits någon ekologisk olja med neutral smak i Sverige. Vid matlagning där man vill undvika smak har man varit hänvisad till varmpressade matoljor som raffinerats. Dessa oljor har i många fall behandlats med kemikalier för att vara ätbara. Vi kan nu erbjuda ett solrosbaserat alternativ till matolja. Oljan inte bara är ekologisk utan också av betydligt bättre kvalitet då den kallpressats och enbart behandlats med vattenånga. 

Samtidigt lanserar vi en exklusiv ekologisk Kalamataolivolja som uppfyller kraven för skyddat ursprung (SUB). Kalamataolivoljan har en fantastisk smak och kommer från samma producent som Kung Markattas omtyckta oliver. Båda oljorna är givetvis KRAV-märkta. 

– Vi har saknat en neutral olja av hög kvalitet på marknaden, säger Ingrid Herdmo, produktchef på Kung Markatta. Det är inte alltid som man vill att oljans smak ska framträda.

Samtidigt som den neutrala oljan vilken är baserad på solrosfrön, lanseras även en oerhört god kallpressad olivolja som lyfter de flesta pastarätter.

Vi är glada att kunna erbjuda den här fantastiska oljan som dessutom kan skryta med att vara ursprungsskyddad.

– Tidigare har vi inte haft någon grekisk olivolja och vi är glada att kunna erbjuda den här fantastiska oljan som dessutom kan skryta med att vara ursprungsskyddad, fortsätter Ingrid. 

Neutral olja – En fin neutral olja av hög kvalitet gjord på varsamt kallpressade solrosfrön. Efter pressningen behandlas oljan med vattenånga som för bort smakämnena och ger den dess neutrala karaktär. Passar till både kall och varm matlagning där man vill framhäva annan smak än oljans, till exempel majonnäs samt bakning och stekning. 

Kalamata olivolja – En extra virgin olivolja av skyddat ursprung där odling och beredning sker enligt traditionella metoder i en unik region, i detta fallet från Kalamata i Grekland. De grekiska koroneikioliverna handplockas och kallpressas under 27 ºC vilket ger oljan dess fina fruktiga smak med toner av örter och mandel. Använd den som smaksättare i alla former, till pasta, dressing eller ett gott bröd. 

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook