Meny

Kung Markattas Naturella tofu - nu Fairtrade-märkt

Kung Markattas Naturella tofu - nu Fairtrade-märkt

Tofu har varit en av grundpelarna i Kung Markattas sortiment sedan starten. Produkten tillverkas enligt traditionella asiatiska metoder där mycket höga krav ställs på råvaror och precision i tillverkningsprocessen. Kung Markatta är nu glada att kunna erbjuda sin Tofu Naturell med Fairtrade-märkning.

Redan i slutet av 1980-talet presenterade Kung Markatta tofu på den svenska marknaden. Denna produkt var då relativt okänd, men idag har fler och fler börjat använda sig av vegetariska alternativ till kött och kyckling samt velat ta del av sojans hälsosamma fördelar.

Kung Markattas tre tofuvarianter är ekologiska och KRAV-märkta samt godkända av föreningen Äkta vara som verkar för mat utan tillsatser. Från och med nu blir Tofu Naturell dessutom Fairtrade-märkt.

Fairtrade är en oberoende produktmärkning som skapar förutsättningar för odlare och anställda i utvecklingsländer, att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.

De andra två varianterna; marinerad tofu och tofu med hampa, är också tillverkade med social hänsyn och är Ecosocial-certifierade.

Tofu Naturell – god att äta som den är, men smaksätt gärna med egna marinader och kryddblandningar.  

Tofu Marinerad – marinerad med sojasås, basilika och vitlök. Perfekt som färs, stekt eller grillad i skivor, samt tärnad direkt i soppor och sallader. 

Tofu med Hampa – berikad med hampafrön som ger extra omega 3, 6 och 9. Smaksätt gärna med kryddor och marinader. Utmärkt att woka eller steka men lika god tärnad direkt i grytor och sallader. 

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook