Meny

Vinnarna av vår jultävling "knäck nöten" är utsedda!

Vinnarna av vår jultävling "knäck nöten" är utsedda!

Knäck nöten om den ekologiska julgröten”-tävlingen är nu avslutad! Och av de drygt 2000 fantastiska bidragen som juryn varit priviligierade att få läsa igenom, där ni fritt fått skriva vilka KRAV ni ställer på julbordet, så fann de dessa fem som hjärtat klappade lite extra för.

Utan inbördes ordning:

Anna i Täby:

Genom att laga all mat från grunden med ekologiska och närproducerade råvaror. Det blir som förr i tiden och ger oss tid tillsammans i köket. Vi lagar bara mat vi tycker om, på så sätt vet vi att vi slipper slänga. Skinka köper vi skivor av i charken, ekologisk och svensk såklart. Barnen rullar köttbullar och trots kravmärkt, blir det märkligt nog kravlöst.

Emma i Farsta

Nya adventsverser : När det första ljuset blänker, tänker jag på djuren och naturen, hur vi brukar denna jord, vad som ställs upp på vårt bord. När det andra ljuset tändas, vändas blicken ut i världen, ge alla en chans på färden,till en giftfri miljö, rent vatten i hav och sjö. När det tredje ljuset lyser opp, går mitt hopp till kärleken för livet, till alla som inte tappar motivet. När det fjärde ljuset lyser, myser vi av renaste mat, det är guld som glimmar på våra fina fat.

Fredrik i Bagarmossen:

Näven i bordet, KRAV är ordet - från sill & potatis, dadlar och lakrits, via lageröl och Askungens Trötter till Tomtens gröt och Kungens nötter! ;-)

Anna i Kalmar

Att återvinna har blivit en del av julens förberedelsebestyr, vi försöker använda allt igen, det har blivit ett äventyr! Gamla burkar blir ljuslyktor och tidningar förgyller dukningen bäst, med Kung markattas ekologiska sortiment är vi sedan redo för fest!

Jimmy i Tumba

Att till julen plågas av en massa krav, är inget jag klarar av. Därför är det tur, att jag har fått tummen ur. Och odlat en vana, att vandra på en ekologisk bana. Om alla, liksom jag, redan idag, skulle börja ställa KRAV per automatik, så skulle världen bli så mycket mer rik. Och det vore väl kul, såhär till jul, en värld fri från besprutning och gift, förespråkar jag nu i skrift. Ty det är min drift, att ta hand om mig själv och alla andra, så att vi tillsammans, till en ljusare värld, ska kunna vandra.

Era julkit med en härlig blandning av nötter, torkad frukt, grötris och andra gottigheter skickas från oss inom kort. Även pristagare 6-50 kommer inom närmsta dagarna motta ett paket med ekologiska knäckta nötter i brevlådan!

Tack till alla för ert engagemang och hoppas ni alla får era ställda KRAV uppfyllda i jul!

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook