Meny

Nu kan du laga riktig supergröt med Kung Markatta Chiafrön

Nu kan du laga riktig supergröt med Kung Markatta Chiafrön

Chiafrön har använts av de gamla Aztekerna sedan urminnes tider för sina positiva egenskaper. De innehåller en hög andel Omega 3, protein och fiber och är även rika på antioxidanter. Dessa små frön innehåller dessutom en hel del nyttiga mineral- och spårämnen såsom fosfor, kalcium och kalium och är ett riktigt superfrö!

Chiafröet kommer från den blommande chiaväxten, och tillhör myntasläktet. De kan ätas precis som de är men även krossas för ett högre upptag av de hälsosamma fetterna inuti fröna. Använd Kung Markattas Chiafrön i brödbaket, i müslin, i smoothien eller gör en gröt av dem för en god och nyttig start på dagen. Blötlagda chiafrön bildar en gele som man t.ex. kan använda istället för ägg i bakverk, som i den här veganska Brownien.

Supergröten på bilden gör du genom att blanda några matskedar chiafrön, solros- och pumpafrön med 2 dl mandeldryck. Låt stå i kylen över natten och servera toppat med gojibär och hallon. 

Chiagröt med pumpa- & solrosfrön

Chiapudding med blåbär

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook