Meny

Välkomna Rooibos Lakrits och Rooibos Ingefära & Citrongräs!

 Välkomna Rooibos Lakrits och Rooibos Ingefära & Citrongräs!

Kung Markattas tefamilj har fått tillökning - Välkomna Rooibos Lakrits och Rooibos Ingefära & Citrongräs!

Kung Markatta kan erbjuda en bred portfölj av utmärkta, ekologiska teer, enbart smaksatta med äkta ingredienser – varje enskild sort är KRAV-märkt, Fairtrade-märkt, Ä-märkt och klimatkompenserad. Kung Markatta har sedan tidigare: Earl Grey, English Breakfast, Grönt te Original, Grönt te Citrongräs, Rooibos Original, Rooibos Vanilj och nu kan vi presentera nytillskotten: Rooibos Ingefära & Citrongräs samt Rooibos Lakrits.

Rooibos Ingefära & Citrongräs - Ett rött fylligt rooibos smaksatt med bitar av ekologisk ingefära och citrongräs, vilket ger både lite sting och friskhet till smaken.
Rooibos Lakrits - Ett milt rooibos smaksatt med ekologisk lakritsrot, vilket ger en mild smak av sötlakrits.

Kung Markattas Rooibos kommer från noga utvalda plantager vid Cederbergen, norr om Kapstaden.

Rooibos har en naturlig sötma i smaken och blir inte beskt av få dra länge till skillnad från både grönt och svart te. Det fungerar utmärkt att göra iste på för sommarens heta dagar. Kung Markatta Rooibos Ingefära & Citrongräs tillsammans med kokossocker, lime och mynta blir en härligt svalkande dryck - prova gärna vårt recept på Rooibos-iste.

Rooibos, som egentligen inte är ett te då det inte görs av tebuskens blad, är den perfekta kvällsdrycken eftersom det är naturligt koffeinfritt.

Rooibos tillhör familjen baljväxter och har sedan länge använts av ursprungsbefolkningen Khoisan i Sydafrika som medicinalväxt. Under 1700-talet spreds kunskapen om denna rogivande växt även till Europa genom den svenska läkaren och botanisten Thunberg.

Kung Markattas tesortiment säljs i välsorterade butiker inom dagligvaruhandeln och fackhandeln.

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook