Meny

Kung Markatta lanserar KRAV-märkta bärpulver av nordiska blåbär och lingon

Kung Markatta lanserar KRAV-märkta bärpulver av nordiska blåbär och lingon

Nu kan du köpa med dig ekologiska bär direkt från butikshyllan. Kung Markattas KRAV-märkta bärpulver framställs av bär som plockats under schyssta villkor i de nordiska skogarna. För att bevara alla näringsämnen sker en varsam torkning av hela bären (inklusive fruktkött, kärnor, skal och saft) som sedan mals till ett fint pulver. Pulvren motsvarar en koncentration på ca 9 gånger av bären i färsk vikt.

Kung Markattas Blåbärs- och Lingonpulver innehåller 100 % ekologiska och KRAV-märkta bär från nordiska skogar. De torkas varsamt, kort tid efter skörd, och hela bäret, inklusive fruktkött, kärnor, skal och saft används för att bevara så många näringsämnen som möjligt.

Bärpulvren har en rik, djup och naturlig smak och doft samt en härligt frisk syrlighet. Enkelt att strö över fil eller yoghurt. Gott även i gröt, grytor, såser eller som smaksättare i smoothies. Båda varianterna är helt fria från tillsatser och bär därför Ä-märket. Ä-märket är Äkta Varas symbol som ska underlätta för konsumenter som söker livsmedel fria från tillsatser.

  • Blåbärspulver, 75 gram - Med sin härligt mörka vinröda färg, fantastiska doft och smak kommer det här pulvret snabbt bli en favorit, inte minst vid frukostbordet. Helt ljuvlig att röra ner i morgonyoghurten, eller som smaksättare till chiapuddingen eller smoothien. Blåbär innehåller gott om vitaminer och mineraler, bl.a. C-vitamin, kalcium, magnesium, kalium, järn, B-vitamin och betakarotener. De är även rika på antioxidanter, främst färgämnet antocyanin som ger blåbäret dess blåa färg. 
  • Lingonpulver, 75 gram- Med sin klarrosa (nästintill cerisea) färg och skarpa, syrligt fräscha smak är det här pulvret en riktig kick både för gommen och för ögat! Strö över filen, gröten eller blanda det med vatten till en frisk och välsmakande måltidsdryck. Även underbar som smaksättning i t ex viltgrytor och för att ge en boost till brunsåsen. Lingon innehåller gott om antioxidanter. Precis som blåbär innehåller de antocyaniner samt flavoniden quercetin. I lingon finns också bl.a. C- B-, A-vitaminer samt folat, kalium och järn. 

Kung Markattas Blåbärspulver och Lingonpulver säljs i välsorterade butiker inom dagligvaruhandeln och fackhandeln.

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook