Meny

Kung Markatta vinner Årets Miljöpris från Örebro kommun!

Kung Markatta vinner Årets Miljöpris från Örebro kommun!

Årets upplaga av Örebrogalan gick av stapeln på Conventum Kongress torsdag 5 mars 2015.

På Örebrogalan delas tolv priser ut till människor, företag och organisationer som har lyckats extra bra inom näringsliv, kultur, idrott och andra områden i samhället. Representanter från Kung Markatta var på plats då vi blivit nominerade till Årets Miljöpris.

Miljöpriset delas årligen ut av Örebro kommun till ett företag, en organisation eller en enskild person som på ett utmärkande sätt arbetar för miljön, klimatet och en hållbar utveckling. Syftet med miljöpriset är att lyfta fram förebilder som kan inspirera andra att bli miljöframsynta.

Bedömningsgrunder:

Ger miljövinster
Känns framåtsyftande och utvecklingsbart
Nytänkande och innovativt
Spridningseffektivt, det sporrar andra att bli miljöframsynta
Personligt engagemang och intresse

Glädjen och stoltheten var stor då vi faktiskt gick och vann! Hurra!

Se filmen där vår egen Lennart Olsson, grundare av Kung Markatta och idag inköpschef för företaget, fick äran att kliva upp på scenen och ta emot priset.

 

Tack till Backa Studios för film och foto.

Juryns motivering:

Vinnaren av årets miljöpris är pionjärer som med en passion och ett starkt miljöengagemang har skapat ett varumärke som sticker ut. Med cirka 200 artiklar under det egna varumärket återfinns deras produkter i snart var mans hem, vilket är ett starkt bevis på deras framgångsrika arbete.

Örebroföretaget Kung Markatta har gjort en fantastisk resa sedan starten 1983. Med ledningsgruppens stora passion och starka engagemang har ekologiska varor gått från att vara en nischprodukt till att vara ett självklart val för många människor. Företaget är pionjärer inom sin bransch och med sina cirka 200 artiklar under det egna varumärket har Kung Markatta skaffat sig en etablerad plats på kartan. Införandet av Bisfenol A-fria konservburkar är ett exempel på deras innovativa och framåtsyftande arbete och verksamheten fortsätter hela tiden att växa och utvecklas. Miljöarbetet genomsyrar hela verksamheten och med en värdegrund som vilar på stolthet, kvalitet och omtanke är Kung Markatta en föregångare som kan inspirera många andra.

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook