Meny

Kung Markatta lanserar KRAV-märkt, ekologisk Kikärtspasta och Linspasta

Kung Markatta lanserar KRAV-märkt, ekologisk Kikärtspasta och Linspasta

Kung Markatta lanserar nu två KRAV-märkta pastasorter baserade på kikärtor respektive gröna linser. Både Kikärtspasta och Linspasta är proteinrikt, glutenfritt och snabblagat alternativ till vanlig pasta. Goda till klassiska pastasåser, gratänger eller att slänga i en matig sallad.

Kung Markattas Kikärtspasta och Linspasta tillverkas av finmalet mjöl på ekologiska kikärtor respektive gröna linser. Det nya pastasortimentet är KRAV-märkt och bär dessutom Nyckelhålsmärkning. Nyckelhålet är Livsmedelsverkets symbol för att hjälpa konsumenter hitta de hälsosammare alternativen i livsmedelshyllan.

Kikärts- och Linspasta är naturligt glutenfritt och har dessutom lågt GI. De innehåller också mer protein än vanlig pasta på durumvete, vilket ger en längre mättnadskänsla.

Kung Markattas Kikärts- respektive Linspasta har formen av skruvar, s.k. fusilli, och är goda till pastasåser eller varför inte i en soppa, en pastagratäng eller en matigare sallad. De går snabbt att koka, koktiden är endast 4-5 minuter, så här kan man verkligen prata om snabbmat!

Kung Markattas Kikärtspasta och Linspasta säljs i välsorterade butiker inom dagligvaruhandeln och fackhandeln.

Prova t.ex att göra denna härliga gratäng:  Kikärtpasta al forno

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook