Meny

Kung Markattas Kalamataoliver och Gröna oliver möts i nytillskottet Kung Markatta Olivmix!

Kung Markattas Kalamataoliver och Gröna oliver möts i nytillskottet Kung Markatta Olivmix!

Nu slår Kung Markatta ihop två hyllade produkter och erbjuder ytterligare en variant av ekologiska oliver – Kung Markatta Olivmix, där de unikt framtagna och opastöriserade Kalamata- och Amfissaoliverna blivit urkärnade och samsas i en burk.

Kung Markattas Olivmix är KRAV-märkt och bär dessutom Ä-märket, vilket betyder att produkten inte innehåller några onödiga tillsatser. Oliverna tillreds med en unik metod där ingen konserveringsvätska behövs vilket ger ett fastare olivkött och en rikare olivsmak.

Oliverna är opastöriserade, vilket innebär att mjölksyrabakterier förekommer naturligt och att jäsningsprocessen förblir levande, precis som i yoghurt. Oliverna i Kung Markatta Olivmix är urkärnade och sedan lätt sprayade med olivolja och kryddade med oregano för att maximera smakupplevelsen.

Kung Markattas Olivmix, 165 gram - Gröna Amfissaoliver, odlade och handplockade på kullarna runt Delfi – den legendariska hemorten för de antika grekernas orakel. Naturlig, fyllig och fruktig olivsmak samt Äkta Kalamataoliver, odlade och handplockade i regionen Kalamata. Rika på smak med ett fast olivkött med lite tuggmotstånd. Oliverna är naturligt svarta eftersom de tillåtits mogna färdigt på trädet innan de skördas.

Utan kärnor blir oliverna ännu lättare att använda i matlagning – mixa till exempel snabbt ihop en egen Het olivtapenade!

• En burk Kung Markatta Olivmix
• 1 msk Kung Markatta Kapris
• 1 vitlöksklyfta
• ½ dl hackad färsk eller fryst persilja
• ½ dl Kung Markatta Olivolja med Citronzest
• 2 msk Kung Markatta Paprika-Chilisås
• Salt, svartpeppar

Mixa oliver, kapris, vitlök, olivolja, persilja och paprika-chilisås till en röra. Smaka av med svartpeppar och salt. Servera direkt eller förvara i glasburk i kylen!

Kung Markattas Olivmix, 165 g finns att köpa i dagligvaruhandeln samt hälsokostbutiker och övriga fackhandeln.

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook