Meny

Kung Markatta breddar sitt sortiment av KRAV-märkta bärpulver och lanserar nu Tranbärspulver

Kung Markatta breddar sitt sortiment av KRAV-märkta bärpulver och lanserar nu Tranbärspulver

Kung Markatta har sedan tidigare Blåbärspulver och Lingonpulver och kommer i början av 2016 även med Tranbärspulver. Alla Kung Markattas bärpulver är KRAV-märkta och framställs av vildväxande bär som plockats under schyssta villkor. För att bevara alla näringsämnen sker en varsam torkning av hela bären (inklusive fruktkött, kärnor, skal och saft) som sedan mals till ett fint pulver. Pulvren motsvarar en koncentration på ca 9 gånger av bären i färsk vikt.

Kung Markattas Tranbärspulver innehåller 100 % vildväxande, KRAV-märkta tranbär. De torkas varsamt, kort tid efter skörd, och hela bäret, inklusive fruktkött, kärnor, skal och saft används för att bevara så många näringsämnen som möjligt.

Bärpulvret har en rik, djup och naturlig smak och doft samt en härligt frisk syrlighet. Enkelt att strö över fil eller yoghurt. Gott även i gröt, grytor, såser eller som smaksättare i smoothies. Alla Kung Markattas Blåbärspulver är helt fria från tillsatser och bär därför även Ä-märket. Ä-märket är Äkta Varas symbol som ska underlätta för konsumenter som söker livsmedel fria från tillsatser.

Tranbärspulver, 75 gram – har en nästan ceriserosa färg och en friskt syrlig och fräsch smak, med en lätt beska i eftertonerna. Påminner till en del om Lingonpulver fast med än mer intensiv smak. Strö över frukostfilen eller gröten eller använd i smoothies och brödbak. Tranbär är ett riktigt superbär och liksom blåbär och lingon, innehåller det proantocyaniner, vilka är blå-röda färgämnen med antioxidativa egenskaper. Det innehåller även viktiga näringsämnen som t.ex. C-vitamin, folat och järn.

Kung Markattas Tranbärspulver säljs i välsorterade butiker inom dagligvaruhandeln och fackhandeln. 

 

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook