Meny

12 ekologiska nyheter för en godare sommar

12 ekologiska nyheter för en godare sommar

Nu bör våra tolv nya ekologiska produkter ha börjat dyka upp i butiker runt om i landet. Nyhetsspektrat är brett och sträcker sig från stenmalet mjöl och nudlar till pressad lime och ingefära samt alkoholfria mousserande drycker som hör sommaren till.

Vi ser att trenden att välja alkoholfria alternativ håller i sig och är därför glada över att kunna utöka vårt sortiment av ekologiska och alkoholfria drycker för festligare tillfällen

De nya alkoholfria dryckerna består av två mousserande Äppelmuster i smakerna citron respektive passionsfrukt, samt ett Mousserande vitt vin. Det Mousserande vita vinet är baserat på ekologiska Chardonnay-druvor, medan Äppelmusten är gjord på utvalda ekologiska äpplen. Kung Markatta lanserar även en Äkta Fransk Äppelcider tillverkad på traditionellt vis, men med låg alkoholhalt – 2 %. Samtliga drycker lanseras i sobra flaskor med champagnekänsla.

Ingefära är en väldigt populär smaksättare i t.ex smoothies, men kan kanske upplevas lite krånglig att skala och riva. Därför erbjuder vi nu ett enklare alternativ - färdigpressad, ekologisk ingefära på flaska, med den karaktäristiska smaken och hettan.

Både pressad lime och pressad ingefära är KRAV-märkt och Äkta Vara-märkt. Pressad Ingefära innehåller 95 % pressad ingefärsjuice, medan pressad lime innehåller 100 % ren juice från solmogen ekologisk lime.

Utöver Mousserande drycker och Pressad Ingefära och Lime har det lanserats ytterligare sex produkter: Äggnudlar, Fullkornsnudlar, Vetemjöl, Rågmjöl, Hasselnötskräm och Chokladkräm.

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook