Meny

Bubblande nyheter! Fira med våra ekologiska mousserande drycker.

Bubblande nyheter! Fira med våra ekologiska mousserande drycker.

Kung Markattas nya ekologiska alkoholfria drycker består av två mousserande Äppelmuster i smakerna citron respektive passionsfrukt, samt ett Mousserande vitt vin. Det Mousserande vita vinet är baserat på ekologiska Chardonnay-druvor. Samtidigt lanseras även en Äkta Fransk Äppelcider tillverkad på traditionellt vis, med låg alkoholhalt – 2 %. Samtliga drycker lanseras i sobra flaskor med champagnekänsla.


Kung Markattas Mousserande Äppelmust tillverkas i Frankrike av en utvald blandning av ekologiskt odlade äpplen. Drycken lanseras i två olika smaksättningar, Äppelmust med Citronjuice respektive Äppelmust med passionsfruktjuice.

Genom att tillsätta lite citronjuice i musten balanserar man sötma och syra och smaken kan beskrivas som rik och fruktig med en nyanserad sötma och inslag av friska syrliga eftertoner av citrus. Likaså balanserar man upp sötman med passionsfruktjuice i den andra varianten. Detta ger en exotisk och mycket fruktig smak med lätt sötma och inslag av strävhet. Perfekt när du vill erbjuda ett gott alkoholfritt alternativ till sommarens fester!
Båda sorterna är ekologiska och godkända av föreningen Äkta vara. Mousserande Äppelmust med Citronjuice är dessutom KRAV-märkt.


Kung Markattas alkoholfria Mousserande Vita Vin tillverkas av Chardonnaydruvor. Smaken kan beskrivas som torr, balanserat fruktig och pärlande. Man kan även känna inslag av mogna äpplen och lätta toner av päron och persika. Det mousserande vita vinet är ekologiskt och KRAV-märkt.


Kung Markatta Äkta Fransk Cider tillverkas i Frankrike på traditionellt vis. Detta innebär att man inte tillsätter något socker. Smaken är fruktig och halvtorr, med liten sötma och tydlig karaktär av mogna äpplen. I Frankrike räknas denna cider som söt då alkoholhalten understiger 3 %. I svenska mått mätt uppfattas den dock mer som halvtorr. Äkta Fransk Cider är ekologisk, KRAV-märkt och godkänd av föreningen Äkta vara.

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook