Meny

Kung Markattas Grönkålschips innehåller cashewnötter

Kung Markattas Grönkålschips innehåller cashewnötter

Vi vill vara extra tydliga med att alla tre sorter av Kung Markattas Grönkålschips innehåller cashewnötter. Grönkålschips är väldigt spröda och de finmalda cashewnötterna som ingår i receptet ger dem en mer bitig konstistens. 

Vi anser att vi har märkt ut det tydligt nog på förpackningen, då vi alltid följer livsmedelsverkets regler kring allergenmärkningar, men det har nu framkommit starka önskemål från konsumenter om att det borde framgå ännu tydligare. 

I dagsläget framgår innehållet av cashewnötter med fetmarkerad text i ingrediensförteckningen, samt att det står med i den beskrivande text som förklarar vad grönkålschips är för någonting på baksidan. Dessutom finns cashewnötter med på fotot på framsidan av alla tre påsarna. På framsidan står det GRÖNKÅLSCHIPS, och under har vi angett särskiljande smakgivande ingrediens på respektive sort - Chili, Kakao eller Lök, samt en liten kortare beskrivning om förväntad smakupplevelse. 

För att nu göra det ännu tydligare, och för att på alla sätt vi kan hjälpa eventuella nötallergiker att inte av misstag köpa eller äta av dessa, är en ny design på påsen framtagen, där vi valt att skriva med cashewnötter i texten för smakupplevelse på framsidan.

Vi ser ingen anledning att återkalla produkten från butikerna och heller ingen anledning att kassera de chips som redan är tillverkade, då de inte är felmärkta. Det kommer därför att ta tid innan de nya förpackningarna kommer ut i butik. Vi hoppas ni har förståelse för detta. 

Vi vill ändå med detta inlägg förklara vad som hänt och vad som kommer att hända. När det kommer till allergener är det var konsuments eget ansvar att läsa på en förpackning vad den innehåller. Har man en allergi som kan ge akuta sjukdomstillstånd så bör man inte förtära, eller bjuda någon annan på, en (obekant) produkt utan att ha läst innan vad den innehåller.

Grönkålschips Chili

Grönkålschips Kakao

Grönkålschips Lök

 

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook