Meny

Kung Markatta och Urtekram sponsrar priset till Årets ekobutik 2017

Kung Markatta och Urtekram sponsrar priset till Årets ekobutik 2017

Nu är det åter dags för livsmedelsbranschen att utse Årets Ekobutik 2017. Det görs på Dagligvarugalan i september och redan nu går det bra att nominera butiker som stimulerar konsumenter att göra ett ekologiskt val. Sponsor till priset är Urtekram tillsammans med Kung Markatta.

Med det här priset vill vi uppmärksamma Sveriges allra bästa ekobutik för att inspirera andra.

"Svenska konsumenter har gjort sitt val. Ekologiskt är inte längre en trend, det har fått sitt definitiva genombrott. Med det här priset vill vi uppmärksamma Sveriges allra bästa ekobutik för att inspirera andra", säger Sara Termén, Team leader organic Midsona.

Oberoende siffror från Ekoweb visar att försäljningen av ekologiska livsmedel fortsätter att öka. Under förra året ökade försäljningen med osannolika 3,9 miljarder, vilket är 18 procent mer än året innan. Både Urtekram och Kung Markatta har i decennier producerat en stor bredd med ekologiska livsmedel av hög kvalitet, där hela kedjan från produktion till transport och försäljning är noga kontrollerad.

Engagemang ska bidra till ekologiskt val
Priset Årets Ekobutik på Dagligvarugalan i september går till en butik där det ekologiska engagemanget genomsyrar organisationen och på ett naturligt sätt stimulerar konsumenten att göra ett aktivt ekologiskt val. Juryn består av namnkunniga ekologiska profiler inom olika områden;

Partner Sara Termén, Team leader organic Midsona
Branschexpert Mickey Vujicic, Gryningen Hälsa
Branschexpert Johan Hedberg, Krögare/Matgeek.se
Branschexpert Anita Falkenek, Vd Krav
Fri Köpenskap / Ordf Joachim Björk Red.sek Fri Köpenskap

Nomineringar till Årets Ekobutik kan göras fram till den 24 maj på www.dagligvarugalan.se. Vem som tar emot priset som Årets ekobutik 2017 avslöjas på Dagligvarugalan den 21 september.

För mer information kontakta gärna:
Josefin Åström, Brand manager Urtekram, 0721 92 73 36, josefin.astrom@midsona.se
Maria Andersson, Brand manager Kung Markatta 0705 98 77 71 maria.andersson@midsona.se

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook