Meny

Kung Markatta och Green Kitchen Stories tar fram klimatsmarta recept för att minska matsvinnet.

Kung Markatta och Green Kitchen Stories tar fram klimatsmarta recept för att minska matsvinnet.

Med kampanjen ”Sluta kasta mat” hoppas Kung Markatta hjälpa människor i Sverige att minska andelen mat som slängs i soporna varje år. Förutom en informationskampanj i tidningar och på webben så har de populära matinspiratörerna Green Kitchen Stories bidragit med smarta och inspirerande recept på måltider som enkelt kan förvandlas till en ny rätt nästa dag.

Cirka en tredjedel av den globala matproduktionen går till spillo varje år. Bara i Sverige motsvarar matsvinnet utsläppet av växthusgaser från 200.000 bilar varje år. *

  • Vi på Kung Markatta har alltid verkat för mat som är god i flera bemärkelser, mat som inte bara smakar gott utan som också är bra för miljö, människa och klimat. Alla våra produkter är ekologiska. Vi vill nu inspirera och uppmuntra människor att tänka lite längre när de går och handlar i affären. Middagen ska såklart smaka gott, men kan man även bidra till att minska matsvinnet så blir det riktigt gott menar Maria Andersson, Brand Manager på Kung Markatta.

Alla recepten och tips på hur man som konsument kan bidra till att minska sin del av matsvinnet finns på kampanjsajten www.kungmarkatta.se/slutakastamat. Innehållet har tagits fram i samarbete med Green Kitchen Stories.

  • Ät middag till Lunch! Genom att tänka i två steg när man lagar mat kan man på ett enkelt och gott sätt bidra till att minska matsvinnet säger David Frenkiel kock, fotograf och en av grundarna till Green Kitchen Stories.

En tävling har också utlysts där konsumenterna kan bidra med sina bästa (kli)mat hacks. Även dessa kommer att publiceras på kampanjsidan.

För mer information, kontakta:

Maria Andersson, Brand Manager Kung Markatta, 0705 98 77 71, maria.andersson@midsona.se

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook