Meny

Hej Rolf & Coop Forum Sisjön!

Hej Rolf & Coop Forum Sisjön!

Coop Forum Sisjön i Göteborg utsågs till Sveriges bästa eko-butik på Dagligvarugalan i slutet av september. Vi ringde upp Rolf i Sisjön för att höra mer om hur deras eko-resa sett ut.

Hej Rolf & Coop Forum Sisjön! Grattis till utmärkelsen Årets Ekobutik!

Vad betyder priset Årets Ekobutik för er?
Priset betyder väldigt mycket för oss! Vi är så oerhört stolta och glada för priset, ett pris som bekräftar att vi satsat och tänkt rätt när vad gäller vårt ekologiska helhetstänk och utbud på Coop Forum här i Sisjön!

Hur började er eko-resa?
Vår ”riktiga” eko-resa började för drygt 3 år sedan och den tog verkligen fart i samband med en händelse här i butiken. Jag blev kallad till butikens kundtjänst där jag träffade en mycket engagerad och kanske lite frustrerad kund som ville prata med mig. Budskapet var klart och tydligt, vi på Coop Forum i Sisjön förstod inte ekologiskt och kunden ville faktiskt inte fortsatta handla här hos oss med det utbud vi erbjöd inom ekologiskt. Vi såg kundens feedback som en utmaning och som något vi ville jobba tillsammans med som ett team för att hitta en väg för oss att utveckla och bygga vårt ekologiska erbjudande. Vi har sedan dess jobbat proaktivt och metodiskt för vårt ekologiska utbud och tänk i butiken – hur kan vi inspirera och engagerar våra konsumenter till att välja ekologiskt? Och hur kan vi utbilda oss kring ekologisk mat för att bli bättre för våra kunder?

Hur jobbar ni för att vara en inspirationskälla för kunden i vardagen?
Vi jobbar ständigt med att utveckla vårt eko-sortiment i butiken och vi har ett mycket starkt personligt engagemang för alla våra aktiviteter och utbud. Vi har även ett så kallat Green room i butiken där vi ständigt identifierar och lyfter in nya och intressanta eko-produkter, vi genomför även eko-mässor regelbundet i butiken och har även startat ett speciellt program för att engagera barn kring mat, smaker och ekologiskt. Utöver detta jobbar vi även med att vi i personalen fortbildar och utvecklar vår kunskap kring ekologisk mat. Vårt mål är att Coop Forum i Sisjön ska vara en inspirationskälla för våra kunder när dom besöker oss.

Vad är i era planer framöver vad gäller eko?
Vi vill såklart fortsätta och inspirera våra konsumenter, utveckla det vi ser har funkat hittills men vi har även massor av nya idéer i planerna framöver. Under hösten tar tex. vår Lilla Ekoskola fart igen där vi bjuder in barn i åldern 7-12 år för att laga mat tillsammans med en kock. Barnen får laga middag och kanske lite enklare rätter för att få lära sig och känna på, handskas och ”vårda” mat, men framförallt för att få känna matglädje och laga mat från grunden!

Vi brainstormar regelbundet olika idéer i teamet, pratar med våra kunder och försöker fånga in inspiration från olika håll för hur vi ska kunna utveckla vår eko-affär. Så håll utkik och kom och besök oss i Sisjön!

Läs mer om motiveringen till priset och varför just Coop Forum i Sisjön vann utmärkelsen här!

 

 

  

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook