Meny

Kung Markatta lanserar nytt vegoalternativ – tempeh av bönor respektive ärtor

Kung Markatta lanserar nytt vegoalternativ – tempeh av bönor respektive ärtor

Nu landar en spännande nyhet i kyldisken: Tempeh! Kung Markatta bygger ut sortimentet med vegetariska proteinkällor och lanserar tempeh gjord av fermenterade bönor respektive ärtor.

- Det är en fantastiskt god produkt som breddar utbudet för alla som vill laga veganskt och vegetariskt, säger brand manager Maria Andersson.

Maten spelar en viktig roll i vår klimatpåverkan och efterfrågan ökar på vegetarisk, klimatsmart mat.

Ekologiska varumärket Kung Markatta vill att det ska vara enkelt att göra gröna val i vardagen. Nu finns två varianter av tempeh i butikernas kyldiskar; en gjord på ärtor och en på bondbönor.

Ursprungligen är tempeh ett indonesiskt livsmedel som tillverkas genom fermentering av baljväxter. Precis som tofu är tempeh ett bra alternativ till kött, med sin fina textur och en mjuk, nötaktig smak. Med sin förmåga att lätt dra till sig kryddor och marinader har den också blivit populär på trendkrogarnas menykort. Tempeh passar utmärkt att steka, ugnsbaka, fritera eller bara tillsätta rakt ner i grytan.

Tempeh, korvar, nuggets och strimlor

- Sedan tidigare har vi veganska korvar, nuggets och strimlor i sortimentet. Tillsammans med tempeh, tofu och tofubiffar har vi nu ett stort urval av goda veganska proteinkällor att erbjuda, säger Kung Markattas brand manager Maria Andersson.

För Kung Markatta är det viktigt att maten inte bara är god, den ska göra gott också. Kung Markattas tempeh är ekologisk och märkt med KRAV, nyckelhålet och Ä-märket.

- Vi vill att våra produkter ska göra skillnad. De ska göra gott både för oss som konsumenter och för odlarna och naturen. Ekologi, klimatarbete och social rättvisa går hand i hand, säger Maria Andersson.

Kung Markattas Tempeh är gjorda av bondbönor respektive ärtor och finns i välsorterade livsmedelsbutiker inom dagligvaruhandeln. Samtidigt lanseras en ny tofubiff i singelpack, även den hittas i kyldisken i välsorterade livsmedelsbutiker. 

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook