Mat kan vara god på så många sätt. Att den ska smaka gott är en självklarhet, men vi tycker inte att det räcker. Maten ska också vara god mot kroppen, miljön, djuren och mot dem som odlar den.

Den riktigt goda maten är ekologisk

När vi började vår jakt på den riktigt goda maten 1983 upptäckte vi snabbt en sak: All riktigt god mat är ekologisk. Och det är inte så konstigt: Ekologiska råvaror växer i riktig jord. De varken konstgödslas eller besprutas med kemikalier. På så sätt får de naturligt goda smakerna utvecklas i lugn och ro. Mat som är lagad av ingredienser med äkta, rena smaker behöver inga konstgjorda tillsatser. Den smakar alldeles utmärkt på egen hand. Det är därför alla våra produkter har varit helt ekologiska ända från starten.

Utmärkta produkter

Vi är glada att allt fler – både konsumenter och producenter – har upptäckt fördelarna med ekologiskt. Utan att skryta törs vi ta på oss en stor del av ansvaret för den utvecklingen. Men det är skillnad på ekologiskt och ekologiskt. När vi väljer vilka ekologiska produkter som ska få ingå i vårt sortiment är smaken självklart en avgörande faktor, men vi ställer också höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan. Många av våra livsmedel är KRAV-märkta och produkter från utvecklingsländer, som socker, kakao och te, är Fairtrade-märkta. Vi är mycket stolta över våra märkningar. Här kan du läsa mer om våra märkningar.

769_Kokosolja_320x320_kokosolja_PREVIEW.jpg

Jordens viktigaste märkningar

Vi är mycket stolta över alla märkningar som våra produkter bär - här kan du läsa mer om dem