Det är en gammal sanning att nyckeln till god mat är goda råvaror. Och eftersom vi älskar god mat är vi oerhört petiga med kvaliteten på alla våra produkter. 

Bäst leverantör

När vi på Kung Markatta har bestämt oss för att lansera en ny produkt tar vår inköpsavdelning kontakt med flera noggrant utvalda ekologiska leverantörer runt om i världen, ibland uppemot fyra-fem olika för att hitta rätt. För att få bli Kung Markattas leverantör krävs det nämligen att man lever upp till våra högt ställda kvalitetskrav, först och främst vad gäller ingredienser och smak.

Rätt ingredienser

Vår envishet krånglar ibland till det för oss och det kan hända att ett samarbete faller på grund av att den aktuella produkten, om än ekologiskt certifierad, kanske innehåller någon arom eller onödig tillsats vi inte vill ha. I andra fall är det smaken som inte duger. Planerade lanseringar kan bli uppskjutna eller inställda. Men sådana små missöden väljer vi att betrakta som kvitton på våra högt ställda kvalitetskrav. Vi ger oss inte förrän vi hittat produkten som lever upp till våra önskemål. För oss är bara det bästa gott nog!

Äkta smaker

Ett bland många goda exempel är vår utmärkta basilikapesto. I jakten på leverantör var bland annat en av specifikationerna att vi inte accepterade utfyllnad av potatisflingor bland ingredienserna. Vi hittade till slut vår leverantör i pestons hemort Ligurien, där tillverkning av pesto är ett genuint hantverk, och där den tillverkas enbart med de ingredienser en äkta traditionell pesto ska innehålla såsom färsk basilika, pinjenötter, extra virgin olivolja och traditionella ostar.

KungMarkatta_VegoBolognese5_1080x1080.jpg