Kung Markatta ekologiska Äkta Japansk Sojasås är tillverkad enligt traditionell, hantverksmässig metod där tillverkningsprocessen är långsam. Kokta sojabönor och krossat, rostat vete fermenteras med de naturliga jästsvamparna Koji. Sojasåserna lagras sedan på träfat i flera månader för att rätt smak ska utvecklas. Mild, fyllig och med god sälta. Alkoholhalt 2%. En fantastisk smakhöjare till de flesta rätter. Prova gärna till sushi!
Ingredienser: Vatten, hela SOJABÖNOR** (19%), helt VETE** (19%), havssalt, aspergillus oryzae. **=Ekologisk ingrediens.
Allergener |
Spannmål som innehåller gluten*, Sojabönor* |
Märkningar (klicka för mer info)
Innehåll per 100 gram
Energi (joule) |
290 kJ |
Energi (kalorier) |
70 kcal |
Kolhydrater |
5,4 g |
Varav socker |
2,5 g |
Fibrer |
0,9 g |
Protein |
10 g |
Salt |
16,2 g |