Matchabollar

Efterrätt
30 min
Antal personer: 10
Matchabollar med härliga smakkombinationer av cashewnötsmör, aprikos, kokos, lime och vit choklad, vilka alla fungerar toppen tillsammans med matchans unika smak. 

Ingredienser

Matchabollar

1 dl Kung Markatta Cashewnötssmör
5 st Kung Markatta Aprikoser, klippta i mindre bitar
1 dl Kung Markatta Kokosflingor
1 1/2 msk Kung Markatta Kokosolja virgin
1 msk Kung Markatta Pressad Lime
100 g vit choklad
1/2-1 tsk matchapulver

Instruktioner

Matchabollar

Mixa ihop cashewnötssmör, aprikoser, kokosflingor, kokosolja och lime i en matberedare eller mixer.
Forma smeten till bollar och låt dem stå kallt i cirka 10 minuter.
Smält chokladen och doppa bollarna i den med hjälp av två skedar.
Ställ ner bollarna på bakplåtspapper och pudra över matchapulver.
Förvara matchabollarna i tättslutande burk, gärna i kylskåp.

Tips 1

Den vita chokladen går att utesluta för den som vill. Rulla då gärna bollarna i matchapulvret istället.

Tips 2

I matchabollarna kan man känna små bitar av aprikoser som ger en något grövre konsistens. Föredrar man helt släta bollar kan man blötlägga aprikoserna i cirka 10 minuter innan de mixas med övriga ingredienser.

Relaterade produkter

Liknande recept