Grillad tofu med chimichurri

Huvudrätt
45 min
Antal personer: 4
Tofu marinerad med chimichurri är en smaksensation! Mynta, persilja, koriander, chili, lime och vitlök livar upp tofun med både hetta och friskhet. Om koriander inte faller dig i smaken kan den ersättas med ännu mer persilja eller färsk basilika.
Receptkreatör:

Ingredienser

1 paket Kung Markatta naturell tofu
1,5 dl färsk koriander
1,5 dl färska myntablad
2,5 dl färsk bladpersilja
ca 1 tsk färsk chilifrukt, finhackad (justera mängden efter tycke och smak)
2 vitlöksklyftor, finhackade
4 msk färskpressad lime
4 msk Kung Markatta olivolja kalamata
flingsalt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden i en mortel eller blender.
Torka av tofun med hushållspapper och pressa ur så mycket vatten som möjligt.
Skiva tofu och täck bitarna i marinaden.
Låt stå i minst 30 minuter.
Grilla tofun och servera den tillsammans med marinaden som blir över.

Liknande recept