Ruccolasallad med grillade päronbitar och vinägrett

Huvudrätt
15 min
Antal personer: 2
Päron, valnötter och parmesan är en oslagbar kombination. Sötman från päronbitarna paras fint ihop med det peppriga från ruccolan och den friska vinägretten. En lätt sommarmåltid som antingen kan serveras som förrätt eller som huvudrätt tillsammans med grillad tofu och ett gott bröd.
Receptkreatör:

Ingredienser

½ l ruccola, avsköljd
1 l grönsallad, ex. babyspenat och manché, avsköljd
0,75 dl Kung Markatta Valnötter
1 mellanstor päron (det ska vara moget men inte mjukt)
Kung Markatta Extra virgin olivolja
ca 1 dl hyvlad parmesan

Vingärett

2 msk Kung Markatta Extra virgin olivolja
3 msk Kung Markatta Äppelcidervinäger
2 msk Kung Markatta Lönnsirap
½ tsk Kung Markatta Dijonsenap
flingsalt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

Rosta valnötterna i ugnen på 180° i ca 7-8 minuter.
I en liten glasflaska skaka ihop ingredienserna till vinägretten.
Skär av några mm av skinnet på två motsatta sidor av päronet. Skiva därefter päronet i 1 cm tjocka skivor. Skär bort kärnhuset.
Pensla bägge sidor med lite olivolja. Grilla dem på hög värme i 1-2 minuter på varje sida. Vänd bitarna försiktigt så att de inte går sönder.
Skär dem i strimlor.
Fördela salladen på dina tallrikar.
Toppa med päronbitar, valnötter och hyvlad parmesan.
Ringla över vinägretten och servera omgående.

Liknande recept