Lakritsfudge-brownie med hallontäcke

Efterrätt
>60 min
Antal personer:
Lakrits & hallon gillar varandra. Choklad & lakrits gillar varandra. Hallon & choklad gillar varandra. Så det vore märkligt om choklad, lakrits och hallon tillsammans blev något annat än fantastiskt! Här ett recept som garanterat kommer uppskattas av alla som får smaka!
Receptkreatör:

Ingredienser

Fudgebrownie

40g Kung Markatta kokosolja
60g mörk choklad
1 helt ägg + 1 extra gula
0,75 dl sötning, så som rårörssocker, honung eller sirap
en nypa salt
3 msk Kung Markatta kokosmjöl
1,5 msk mosade hallon
0,5-1 tsk Kung Markatta lakritspulver (efter smak, ha med fördel i mer för riktig lakritssmak!)

Hallontäcke

30g vit choklad
30g Kung Markatta kokosolja
30g hallon
10g Kung Markatta honung

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka chokladen och lägg i en liten skål. Smält kokosoljan och häll det över den hackade chokladen, rör runt så den också smälter.
I en annan skål, vispa ihop ägg (+extra gula) och sötning pösigt.
Blanda de två skålarna och rör då även ner de mosade hallonen. Ner med en nypa salt, lakritspulver och tillsätt slutligen kokosmjöl – siktat, för att undvika klumpar.
Häll smeten i en smord liten form, och grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
Hallontäcket gör du genom att först smälta kokosoljan och hälla den över hackad vit choklad, rör ihop tills allt är flytande och rör då även ned hallonen som du mosat med en gaffel.
Söta med honung och häll detta över brownien (som då ska ha svalnat).

Liknande recept