Agedashi tofuspett

Förrätt
30 min
Antal personer:
Krispigt friterade tofuspett med härliga asiatiska smaker. Agedashispetten blir som godast med lite salladslök och riven rättika i samma tugga samt några stänk Japansk soja.
Receptkreatör:

Ingredienser

Tofuspett

1,5 förpackning Kung Markatta Tofu naturell
2-5 msk potatismjöl
1dl vatten
0,5- 2 tsk Kung Markatta Grönsaksbuljongpulver
1/2 dl Kung Markatta Äkta japansk soja 
2 tsk japansk risvinäger
Ev en nypa Kung Markatta rårörsocker
5 cm rättika
1-2 salladslökar
0,5-1 l frityrolja

Instruktioner

Tofuspett

Blanda vatten, buljong, risvinäger, soja, grönsaksbuljong, eventuellt socker och låt det koka upp.
Tag sedan av kastrullen från plattan, rör runt och sätt på ett lock och låt den stå.
Häll oljan i en tjockbottnad kastrull och värm ordentligt.
Låt tofublocket rinna av och skär upp det i för dig lagom stora kuber och trä upp dem på lagom långa grillpinnar (mät på kastrullens omfång).
Vänd sedan spetten i potatismjöl och lirka ner dem med en hålslev i den heta oljan.
Fritera dem tills de fått lite färg. Detta går ganska snabbt.
Tag upp dem sedan med hålslev och låt dem rinna av på ett hushållspapper.
Koka upp sojasåsen, skiva en salladslök tunt och riv 5 cm rättika på det finaste på rivjärnet.
Slå över sås på den friterade tofun och strö över rättika och salladslök. 
Servera med basmati- eller jasminris

Liknande recept