Asiatiskt smörrebröd med sesampanerad tofu

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
På en skiva grovt rågbröd möts både sältan och sötman från det asiatiska köket. En perfekt lunch fullproppad med fibrer, protein och välgörande fetter.
Receptkreatör:

Ingredienser

Asiatiskt Smörrebröd

1 paket Kung Markattas Marinerad Tofu
1 ekologiskt ägg, lättvispat
ca 1,5 dl Kung Markattas Sesamfrö Oskalade
ca 1 dl Kung Markattas Mandelsmör
1 avokado, skivad
½ fast päron, tunt skivad
1 morot, strimlad
½ kruka färsk koriander, avsköljd och grovt hackad
Kung Markattas Kokosolja att steka i
Kung Markattas Sesamolja att ringla över
4 skivor Kung Markattas extra grova rågbröd

Instruktioner

Asiatiska smörrebröd

Torka av tofun försiktigt och skiva den i ½ cm tjocka skivor.
Vänd dem i det lättvispade ägget och därefter i sesamfröna så att alla sidor blir väl täckta.
Värm lite kokosolja på medelvärme i en stor stekpanna. Stek tofun några minuter på varje sida tills skivorna får en gyllenbrun färg.
Montera ihop smörgåsen genom att först bre ut ett tjockt lager med mandelsmör på rågbrödet.
Täck detta med päronskivor och avokadoskivor.
Montera därefter tofun som du toppar med morotsstrimlor och koriander. Ringla slutligen över lite sesamolja.
Klart att servera!

Relaterade produkter

Liknande recept