Crispy tofu med ananas-mangosås

Huvudrätt
60 min
Antal personer: 4
Smaksatta med kokos, ingefära och sesamfrön är dessa tofubitar oemotståndliga! Servera tofun tillsammans med grönsaker, ris och ananas-mangosås för en enkel och smakrik rätt som passar hela familjen. För en vegansk variant byt ut ägg mot sojamjölk.
Receptkreatör:

Ingredienser

1 pkt Kung Markatta naturell Tofu
½ dl majsmjöl
½ tsk cayennepeppar (kan uteslutas)
½ tsk malen ingefära
1 tsk salt
1 ägg, lättvispat (kan ersättas med sojamjölk)
1 dl Kung Markatta Kokosflingor
2 msk Kung Markatta Sesamfrön
½ dl ströbröd, gärna fullkorn (kan ersättas med krossade cornflakes)
2 dl Kung Markatta Jasminris
1 flaska Kung Markatta Ananas-Mangosås 

Instruktioner

Koka riset enligt förpackning.
Pressa vätska ur tofun genom att lägga den mellan två bitar hushållspapper. Lägg en tallrik ovanpå tofun med en konservburk på. Låt stå i 30 minuter.
Värm ugnen till 200°.
Pensla en ugnsplåt med lite olja.
Torka av tofun och skiva den i 1,5 cm tjocka skivor. Skär skivorna till trekanter.
I en påse blanda ihop majsmjöl, cayennepeppar, ingefära och salt. Lägg i tofubitarna och skaka runt försiktigt. Plocka ur bitarna och skaka av överflödig mjöl.
I en skål blanda ihop kokosflingor, sesamfrön och ströbröd. Doppa bitarna i lättvispat ägg och därefter i kokosmixen.
Lägg dem på ugnsplåten och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Vänd efter halva tiden.
Servera tillsammans med Jasminris, grönsaker och Ananas-Mangosås.
Toppa gärna med tunt skivad salladslök och färsk koriander.

Liknande recept