Krämig tahini- sötpotatis & grönkålssallad

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
En av de godaste sakerna man kan göra med grönkål är att vända den i en superkrämig och lite sötsyrlig tahinidressing tillsammans med rostade sötpotatisbitar, avokado och granatäpplen. Garanterad en smakbomb!

Ingredienser

2 sötpotatisar
2 msk olivolja
1/2 tsk malen stark paprika
½ tsk spiskummin
1/2 tsp havssalt
1 liten rödlök
4 msk solrosfrön
Tahini Dressing
4 msk tahini
2 tsk tamari
1 msk äppelcidervinäger
2 msk citronsaft
2 tsk lönnsirap
2 msk vatten
200 g / 5 stjälkar grönkål
1 avokado, tärnad
1 dl granatäpplekärnor

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C varmluft. Skär sötpotatisen i stora klyftor och lägg i en skål. Ringla över olivolja, paprika, spiskummin och salt och vänd runt. Sprid ut bitarna på en bakplåt med bakplåtspapper och sätt i ugnen i 15 minuter. Skala och skiva rödlöken och lägg skivorna i skålen med olja tillsammans med solrosfröna. Vänd runt i den resterande oljan. Ta ut plåten, lägg på rödlöken och solrosfröna och låt rosta i ca 7-8 minuter till.
Skölj grönkålen noggrant och skär bort stjälken. Riv grönkålen i mindre bitar. Rör ihop tahinidressingen i en skål. Smaka av. Häll 2/3 av dressingen över grönkålen och massera i några minuter tills grönkålen har mjuknat. Blanda i rostad sötpotatis, rödlök, solrosfrön, tärnad avokado och toppa med granatäpple. Ringla över lite extra dressing och servera.

Relaterade produkter

Liknande recept