Vietnamesiska vårrullar

Huvudrätt
30 min
Antal personer:
Med lite färska örter och ett par rispapper kan du enkelt fixa en lunch på grönsaks- och fruktrester. Nästan allt i kylskåpet kan användas bara det strimlas tunt! Ännu godare blir det om du tillsätter tofu, färska örter och ris eller nudlar. Doppa i en enkel dipsås. Vardagslyx!

Ingredienser

3-4 olika grönsaker (t ex kål, rötter, broccoli, gurka, sallad, avokado, svamp, paprika, groddar etc.)
1 frukt (t ex äpple, päron, jordgubbar, mango)
Rispapper
Kung Markatta Tofu
Färsk mynta eller koriander
Förslag på dipsåser
Sojasås
Kung Markatta Äkta japansk soja
Kung Markatta Sesamolja
Chiliflakes
Kung Markatta Pressad ingefära
Kung Markatta Vitlökssås
Jordnötssås
Kung Markatta Jordnötssmör
Kung Markatta Sesamolja
Kung Markatta Pressad lime
Kung Markatta Äkta japansk soja
Kung Markatta Sweet chilisås

Instruktioner

Strimla grönsaker och frukt tunt.
Skiva tofun. Koka upp vatten i en skål och låt svalna.
Blötlägg rispapper i vattnet, lägg det på en kökshandduk och placera ut fyllningen.
Rulla ihop och servera med dipsås.

Liknande recept