Saftiga quinoabollar serverade med en söt apelsinfraiche, morotshummus och färgglada grönsaker lyfter vilken måltid som helst!
Tips! Har du bråttom? Skippa morotshummusen och köp en färdig sås istället!
1 paket Kung Markatta quinoabollar
Libabröd (eller tortillabröd)
Grönsaker så som färsk spenat, skivade polkabetor, groddar
MOROTSHUMMUS
350 g morötter
2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin, mald
2 msk tahini
3 msk citronsaft
4 msk olivolja
salt & peppar
APELSINFRAICHE
2 ½ dl växtbaserad eller vanlig crème fraiche
1 apelsin, finrivet skal
2 msk honung
salt & peppar
Skala och koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten. Låt kallna.
Mixa morötter, vitlök, spiskummin, tahini, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt & peppar.
Blanda crème fraiche, apelsinskal, honung, salt och peppar i en skål. Smaka av!
Stek quinoabollarna i olja på medeltemperatur ett par minuter på tills de är gyllene, rör runt då och då för en jämn yta.
Servera quinoabollarna tillsammans med grönsaker, morotshummus, apelsinfraiche på libabröd.
Ingredienser
1 paket Kung Markatta quinoabollar
Libabröd (eller tortillabröd)
Grönsaker så som färsk spenat, skivade polkabetor, groddar
MOROTSHUMMUS
350 g morötter
2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin, mald
2 msk tahini
3 msk citronsaft
4 msk olivolja
salt & peppar
APELSINFRAICHE
2 ½ dl växtbaserad eller vanlig crème fraiche
1 apelsin, finrivet skal
2 msk honung
salt & peppar
Instruktioner
Skala och koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten. Låt kallna.
Mixa morötter, vitlök, spiskummin, tahini, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt & peppar.
Blanda crème fraiche, apelsinskal, honung, salt och peppar i en skål. Smaka av!
Stek quinoabollarna i olja på medeltemperatur ett par minuter på tills de är gyllene, rör runt då och då för en jämn yta.
Servera quinoabollarna tillsammans med grönsaker, morotshummus, apelsinfraiche på libabröd.