Quinoabollar med apelsinfraiche och morotshummus

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Saftiga quinoabollar serverade med en söt apelsinfraiche, morotshummus och färgglada grönsaker lyfter vilken måltid som helst! Tips! Har du bråttom? Skippa morotshummusen och köp en färdig sås istället!

Ingredienser

1 paket Kung Markatta quinoabollar
Libabröd (eller tortillabröd)
Grönsaker så som färsk spenat, skivade polkabetor, groddar
MOROTSHUMMUS
350 g morötter
2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin, mald
2 msk tahini
3 msk citronsaft
4 msk olivolja
salt & peppar
APELSINFRAICHE
2 ½ dl växtbaserad eller vanlig crème fraiche
1 apelsin, finrivet skal
2 msk honung
salt & peppar

Instruktioner

Skala och koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten. Låt kallna.
Mixa morötter, vitlök, spiskummin, tahini, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt & peppar.
Blanda crème fraiche, apelsinskal, honung, salt och peppar i en skål. Smaka av!
Stek quinoabollarna i olja på medeltemperatur ett par minuter på tills de är gyllene, rör runt då och då för en jämn yta.
Servera quinoabollarna tillsammans med grönsaker, morotshummus, apelsinfraiche på libabröd.

Liknande recept