Vegansk och glutenfri pannkakstårta

Efterrätt
30 min
Antal personer: 6
Glutenfria pannkakor - en favorit som passar lika bra till brunchen som barnkalaset. Utan varken ägg, gluten eller laktos slänger du enkelt ihop denna mumsiga pannkakstårta!
Receptkreatör:

Ingredienser

Pannkakor

3 dl glutenfri mjölmix eller annat valfritt mjöl
2 tsk stevia, lättströ eller socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
½ tsk salt
½ dl smält mjölkfritt margarin
6 dl sojadryck eller annan valfri dryck

Jordgubbskompott

Ca 500 g jordgubbar (frysta funkar bra)
1 dl Kung Markatta Kokosocker eller annan valfri sötning
1 st vaniljstång
2-3 msk maizena (om du önskar en tjockare konsistens)

Instruktioner

Pannkakor

Börja med att blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
Häll sedan på mjölken under vispning för att undvika klumpar.
Tillsätt till sist det smälta smöret och vispa runt ordentligt.
Stek nu pannkakorna i kokosolja eller margarin tills de får en gyllene yta.

Jordgubbskompott

Dela vaniljstången på hälften och skrapa ur fröna.
Koka jordgubbar, socker och vaniljstången + fröna i en kastrull i cirka 10 minuter. Ha koll så det inte bränns i botten.
Önskar du en tjockare konsistens på kompotten så tillsätt lite maizena och låt koka försiktigt till önskad konsistens.
Låt sedan kompotten svalna ordentligt och låt stå i kylen tills det är dags att äta.
Montera nu ihop din pannkakstårta, varva gärna pannkaka med kompotten och toppa med exempelvis grädde och färska bär!

Liknande recept