Tofu och tempeh är perfekt i vegetariska grytor, burgare, nudelsoppa, wok med grönsaker och flera andra tilltalande rätter! Ta en titt på våra recept med tofu och tempeh här.

Tempeh – gott vegoprotein från kikärtor

Tempeh är en spännande nyhet bland de vegetariska proteinkällorna. Ursprungligen är tempeh ett indonesiskt livsmedel som tillverkas genom fermentering av baljväxter, exempelvis kikärtor. I dag är tempeh på väg att bli populärt i vegetariska rätter världen över, känt för att både vara lätt att laga och en bra källa till protein. 

Precis som tofu är tempeh ett utmärkt veganskt alternativ till kött, med sin fina textur och sin mjuka, nötaktiga smak som dessutom lätt drar åt sig kryddor och marinader. Inte undra på att den blivit så populär på trendkrogarnas menykort!

Kung Markattas Tempeh kan varieras närmast i det oändliga. Tillaga tempehn genom stekning, ugnsbakning, fritering eller bara rätt ner i en gryta. Enkelt och gott!

Du kan också marinera den och låta den dra till sig fina kryddor innan du tillagar den. När sommarvärmen är här kan du till exempel lägga skivad, marinerad tempeh på grillen - smakar fantastiskt!

tempeh_800x800.jpg

Vegotastic Tofu!

Kung Markattas ekologiska tofu är perfekt att laga den riktigt goda maten med och ett utmärkt vegetariskt alternativ till kött. 

Först och främst har Kung Markattas Tofu en hög proteinhalt. Vår naturella tofu med 78% sojabönor innehåller 18 g protein. Tofu är naturligt fettsnålt och vi använder enbart ekologiska sojabönor av högsta kvalitet, samt den traditionella japanska nigarin (magnesiumklorid) som ystningsenzym för att vara säkra på att vi erbjuder en riktigt god tofu!

Tofu är ett perfekt alternativ till kött med sin förmåga att lätt dra till sig goda kryddor och marinader. Den har ett bra proteininnehåll och den är så enkel att arbeta med i köket – välj själv om du vill ha den i grytan, steka, grilla eller fritera den. Det går också utmärkt att riva ner den i en vegetarisk bolognese hacka eller tillsätta den rakt ner i soppor, grytor och sallader. Du kan till och med använda tofu när du bakar! 

Kung Markattas Tofu är ekologisk, GMO-fri, Fairtrade, klimatkompenserad samt KRAV- och Äkta Vara-

Visste du att?

Tofu kommer ursprungligen från Kina och kallas även sojabönsost. Den påminner om färskost i sin konsistens, men den smälter inte när den värms upp. Tofu tillverkas av sojabönor och är en vegansk produkt som har låg fetthalt. 

tofu-pokebowl-800x800.jpg

Filter

Valda filter

Inga filter valda