Tofu och tempeh är perfekt i vegetariska grytor, wok med grönsaker och flera andra tilltalande rätter! Ta en titt på våra recept med tofu och tempeh här.

Den riktigt goda tofun!

Kung Markattas ekologiska tofu är perfekt att laga den riktigt goda maten med och ett utmärkt vegetariskt alternativ till kött. Här hittar du läckra tofurecept för alla tillfällen – från barnfamiljens stroganoff till söndagens ”viltmiddag”.

Hurra för tofu! Så gott, nyttigt och användbart. Tofu är sprängladdat med näring. Först och främst har Kung Markattas Tofu en mycket hög proteinhalt. Vår naturella tofu med 78% sojabönor innehåller hela 18 g protein. Tofu är naturligt fettsnålt och 100 gram av vår tofu ger dig dessutom hela dagsbehovet av järn, ca 15 mg. Vi använder enbart ekologiska sojabönor av högsta kvalitet, samt den traditionella japanska nigarin (magnesiumklorid) som ystningsenzym för att vara säkra på att vi erbjuder en riktigt god tofu!

Tofu är ett perfekt köttsubstitut, men du kan också använda tofu i exempelvis kakor. Lägg en tofuburgare på grillen, överraska gästerna med krispig friterad tofu med asiatisk touch eller briljera med en underbart lyxig chokladkaka med tofu.

Kung Markattas Tofu är ekologisk, GMO-fri, Fairtrade, klimatkompenserad samt KRAV- och Äkta Vara-

Tofu.jpg

Tempeh – gott vegoprotein från bönor och ärtor

Tempeh är en spännande nyhet bland de vegetariska proteinkällorna. Ursprungligen är tempeh ett indonesiskt livsmedel som tillverkas genom fermentering av baljväxter, exempelvis sojabönor eller ärtor. I dag är tempeh på väg att bli populärt i vegetariska rätter världen över, känt för att både vara lätt att laga och en bra källa till protein. 

Precis som tofu är tempeh ett utmärkt veganskt alternativ till kött, med sin fina textur och sin mjuka, nötaktiga smak som dessutom lätt drar åt sig kryddor och marinader. Inte undra på att den blivit så populär på trendkrogarnas menykort!

Kung Markattas Tempeh finns i två varianter, en som är baserad på ärtor och en som är baserad på bondbönor. Båda kan varieras närmast i det oändliga. Tillaga tempehn genom stekning, ugnsbakning, fritering eller bara rätt ner i en gryta. Enkelt och gott!

Du kan också marinera den och låta den dra till sig fina kryddor innan du tillagar den. När sommarvärmen är här kan du till exempel lägga skivad, marinerad tempeh på grillen - smakar fantastiskt!

tempeh.jpg

Filter

Valda filter

Inga filter valda